Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ZGRADA

Otvoren novi središnji paviljon sisačke bolnice. Ravnatelj: 'Sisak danas slavi'

Opća bolnica dr. Ivo Pedišić u Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/9
28.05.2021.
u 13:27

„Ovo je projekt započet 2017., na početku prvog našeg mandata i veliko je zadovoljstvo vidjeti da on spada u projekt dnevnih bolnica", rekao je premijer Plenković

Nakon 4 godine pripreme i gradnje u Sisku je otvoren novi Središnji bolnički paviljon, sa opremom vrijedan oko 132 milijuna kuna, od kojih je 70 milijuna bespovratnih sredstava iz europskih fondova, 18 milijuna iz državnog proračuna, a ostalo su osigurali bolnica i Sisačko-moslavačka županija.

 „Danas opća bolnica dr, Ivo Pedišić u Sisku slavi. Trideset godina ovdje se nije izgradio nijedan novi objekt i ovo je prva takva zgrada izgrađena u cijelosti. Gradili smo je tri godine i uz koronu i uz potres i uspjeli središnji paviljon završiti u cijelosti. A najviše zadovoljstva imat će zbog ovog naši hitni pacijenti jer zgrada sadrži objedinjeni hitni bolnički prijem koji do sada nismo imali te će se svi hitni pacijenti od sada, bez obzira na dijagnozu, pregledati na jednom mjestu, a nakon trijaže i dijagnostike liječenje će se moći nastaviti u istoj zgradi, u prostoru dnevne bolnice“, rekao je ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku dr. Tomislav Dujmenović istaknuvši kako su ovo sada daleko bolji uvjeti i za rad bolničkih djelatnika.

Novi paviljon otvorio je premijer Andrej Plenković koji je rekao da je zadovoljstvo vidjeti dovršetak započetih projekata.

Opća bolnica dr. Ivo Pedišić u Sisku
1/8

„Ovo je projekt započet 2017., na početku prvog našeg mandata i veliko je zadovoljstvo vidjeti da on spada u projekt dnevnih bolnica, objedinjenih hitnih bolničkih prijema koji su samo jedna točka u mozaiku diljem Hrvatske. Dnevne bolnice radimo u ukupno 24 grada, a objedinjene hitne prijeme u sedam. Ukupna ta investicija u jačanje infrastrukture hrvatskog zdravstva iznosi 2,4 milijarde kuna i to je potvrda teze da želimo kvalitetno, dostupno zdravstvo, zdravstvo po najsuvremenijim standardima koje će pružati usluge našim sugrađanima na način da će biti dostupne i kvalitetne", rekao je premijer napomenuvši kako će njegova Vlada nastaviti na projektima revitalizacije Siska, Banovine i cijele županije nakon potresa.

Inače, sisačka je bolnica teško oštećena u potresu te joj zbog oštećenih zgrada i odjela nedostaje prostora. S novim paviljonom se dio problema rješava, no predstoji još puno radova na obnovi drugih oštećenih zgrada.

Ključne riječi

Komentara 1

ML
Mladjan
20:10 12.06.2021.

Dok drugi štekću i laju, HDZ radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije