Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ima za pojist i popit'

Otvoren advent u Zmijavcima: Uz humanitarnu notu posjetiteljima spremaju i veliko iznenađenje

Otvorenje Adventa u malenom mjestu Zmijavci
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/40
11.12.2023.
u 11:16

U dotjerane i raskošno okićene Zmijavce slilo se u subotu navečer mnoštvo veselih ljudi zapjevavši s grupom Magazin popularne hitove na kojima su odrastale generacije.

Dok su se jedni u ritmu glazbe njihali ispred pozornice, drugi su pjevali na klizaljkama. Jer s koncertom i otvorenjem božićnim lampicama obasjanog klizališta smještenog kod pozornice započeo je, na radost stanovnika Imotske krajine i njihovih
gostiju, još jedan Advent u Zmijavcima.

Našlo se tu puno toga finoga i "za pojist i za popit" pa su se ispred adventskih kućica s ugostiteljskom ponudom stvarali redovi za po četiri eura prodavane pečenice, divenice (krvavice), domaće kobase... Zmijavčani su napripremali i sarmi, salate od hobe, uštipaka, germ knedli, fritula... Nije manjkalo ni za dva eura točenog aromatičnog kuhanog vina. 

VIDEO Otvoren advent u Zmijavcima

- Ovo je druga godina da organiziramo Advent u Zmijavcima. Pripremili smo raznovrstan program, gastronomska ponuda je odlična,
a koncerti će biti gotovo svakodnevno. Dođite – kaže općinski načelnik Mijo Šuto iznimno zadovoljan što jedna mala općina može
organizirati ovako velika adventsko slavlje.

VEZANI ČLANCI 

Blagdanska čarolija u Zmijavcima imat će i humanitarnu notu, za pomoć obitelji Ljubičić iz Runovića u kojoj je četvero dječice ostalo bez oca. Adventska događanja potrajat će do Tri kralja, a u iznimno bogatom programu koji je najvećim dijelom namijenjen najmlađima održat će se petnaestak koncerata, predstava i projekcija crtića. Tako predstoje koncerti Giuliana, Bosutskih bećara, Sandija Cenova, domaćih snaga – KUD-a Dikovača, braće Milas... No jedno se ime još uvijek taji pa je na plakatima za koncert 16. prosinca s početkom u 20 sati samo znakovito najavljeno da nastupa – gost iznenađenja.

VIDEO Magičan prizor: Kit se pridružio plivačima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije