Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanovnici nezadovoljni

Otvara se Dalmatina do Ploča, prosvjed u Vrgorcu

hajdas
Foto: Robert Anic/PIXSELL
19.12.2013.
u 14:50

Očekivali su da će 70-ak mještana biti zaposleno na poslovima održavanja i naplate, međutim HAC će na novostvorena radna mjesta poslati zaposlenike iz unutrašnjosti države.

Vrgorčani u petak prosvjeduju zbog neotvaranja novih radnih mjesta na posljednjoj dionici autoceste A1 od Vrgorca do Ploča.

Očekivali su da će 70-ak mještana biti zaposleno na poslovima održavanja i naplate, kao što je bio slučaj i na svim ostalim dionicama, međutim HAC nije raspisao natječaje već će na novostvorena radna mjesta poslati svoje zaposlenike iz unutrašnjosti države.

O tome je raspravljalo i vrgoračko Gradsko vijeće. Sve su političke stranke suglasne kako je Vrgorac diskriminiran i autocesta im neće donijeti željeno. Iza organizacije prosvjeda stoje sve političke stranke (uključujući i SDP) i braniteljske udruge Vrgorca.

Novu dionicu Dalmatine, od Vrgorca do Ploča, otvorit će ministar Siniša Hajdaš-Dončić. Dočekat će ga prosvjed u Vrgorcu, gdje će navodno prosvjednici i zatvoriti izlaz s autoceste, kao i u Karamatićima. Mještani se bune jer nemaju izlaz na autocestu, koja im je ispred kuća, već moraju ići 30-ak kilometara uokolo i prelaziti dvije državne granice.

>>Otvaraju autocestu do Ploča, a nema radnika

Komentara 9

HR
HR4ever
16:08 19.12.2013.

E,moji Vrgorcani...Otkopavate "trofeje" oceva ovih na vlasti i od njih ocekujete da Vas zaposle.....

Avatar gladnijura
gladnijura
17:45 19.12.2013.

Ne znam da li postoji na svijetu a posebno u Hrvatskoj nešto što bi moglo zadovoljiti sve. A kad se ceste privatiziraju, ovako i onako će se znatno smanjiti broj zaposlenih. Prva će im stvar biti uvesti naplatne automate kaoao na parkiralištima. Naplatni automati ne idu na bolovanje i godišnji, ne pitaju za božičnicu i uskrsnicu, ne pitaju za plaču i slično.

Avatar Jorge
Jorge
15:26 19.12.2013.

Nadajmo se da kilometar nije skuplji od 15 milijuna. Nešto ne objavljuju cijenu. Nije valjda da su premašili cijenu Kalmetina kilometra. O čemu će sada Ingrid baljezgati u Saboru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije