Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VLASNIŠTVA

Ottov vlasnik već u postupku nabave japanskog carskog psa: Od Otta sam napravio 'mica-macu'

Pas Otto
Foto: Sklonište Dumovec
18.04.2019.
u 17:38

A veterinarska je inspekcija Državnog inspektorata u četvrtak odlučila da Otto neće biti usmrćen

Nakon što je u četvrtak javljeno da pas Otto koji je nedavno napao pet osoba neće biti uspavan, oglasio se i njegov vlasnik koji je najavio da će nabaviti novog psa.

Ivan Sporiš, Ottov "gazda", morao se odreći vlasništva kako bi pas ostao živ te je novi vlasnik cane corsa koji je na Ksaveru napao petero ljudi sad Sklonište za nezbrinute pse Grada Zagreba

Sporiš kaže kako idući vlasnik treba pokazati psu gdje su granice jer je on od njega napravio "mica-macu" koja nije imala stegu te je eto, malo poludila zbog majstora i napala ljude u dva navrata.

On zbog Ottovih napada više ne smije biti vlasnik,, ali je već u postupku nabave japanskog carskog psa koji će glasiti na suprugu Tamaru. 

Podsjetimo, pas Otto postao je poznat javnosti nakon što je pobjegao od kuće i napao petero ljudi. Napadi psa u zadnje vrijeme došli su pod povećalo javnosti i nakon stravičnog slučaja iz Koprivnice gdje je pas izgrizao bebu.

Iako je i prije napadao, stručnjaci su se složili da je krivnja isključivo na vlasniku pa je Državni inspektorat odlučio je da neće doći do uspavljivanja već će Otto dobiti novu priliku.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba izrazilo je zadovoljstvo ovakvim raspletom.

- Izuzetno smo sretni da je Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata odlučila ponoviti postupak u slučaju psa Otta. U međuvremenu smo s njegovim vlasnicima dogovorili da novi vlasnik Otta postane Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Veterinarska inspekcija najavila je i mjere koje će zahtijevati od novog vlasnika i mi smo ih spremni poštovati. Dat ćemo sve od sebe da pas uspješno prođe resocijalizaciju i školovanje kako bi se u ponovljenom postupku utvrdilo da Otto zaslužuje život.

Otto sutra izlazi iz karantene i odmah ćemo s njim početi raditi kako bi mu se čim prije vratilo povjerenje u ljude. Prvi je to korak u velikom poslu koji je pred nama, ali kojem se izuzetno veselimo. Hvala glavnom državnom inspektoru Andriji Mikuliću i načelniku sektora Veterinarske inspekcije Gordanu Jerbiću na želji da kroz konstruktivan i stručan dijalog Ottu otvorimo mogućnost za ljepšu budućnost! - stoji u njihovom priopćenju.

Val srušio ženu dok je šetala psa

Ključne riječi

Komentara 39

KE
kelab
19:39 18.04.2019.

Hvala svima za Otta, ali tom covjeku ne bi trebalo dopustiti da ima bilo koju 'zivotinju'. Zivotinje nisu igracke.

DU
Deleted user
18:35 18.04.2019.

Lako za cucka, treba vlasnika uspavati. Jos nisu povadili konce ljudima koje je pas napao, bivsi vlasnik vec nabavlja novoga?

TR
tratincica68
20:02 18.04.2019.

Nek kupi si ribice il macku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije