Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje Kristini Ferko

Otrovani antifrizom proširio iskaz: Nasjeo sam, a ona me namjeravala ubiti

Karlovac: Nastavljeno suđenje optuženoj za trovanje mladića antifrizom
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
22.02.2022.
u 16:38

Kao novinu u svom iskazu naveo je da je Ferko, kad je on ispijao piće, zatražila njegov mobitel, on joj ga je dao, a ona je nešto 'tipkala' te da je tek kasnije, kod kuće, vidio da u mobitelu nema poruka koje su izmjenjivali, odnosno da ih je ona očigledno izbrisala.

Na karlovačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Vivodinki Kristini Ferko (28) za pokušaj ubojstva godinu dana starijeg sumještanina Denisa Matijašića kojemu je na Vincekovo 2020. godine, kako stoji u optužnici, u piće stavila antifriz, te mu rekla da sve mora popiti, što je Denis i učinio.

Količina antifriza u piću za Denisa je mogla biti kobna; on je iste večeri pao u komu, nakon čega je mjesecima liječen u karlovačkoj i zagrebačkim bolnicama nakon što je utvrđeno da je otrovan, a ima i trajne zdravstvene posljedice. Hitna reakcija liječnika spasila ga je od sigurne smrti, obzirom da su mu počeli otkazivati organi.

U dosadašnjem tijeku suđenja ispitani su brojni svjedoci i vještaci, no Kristitina obrana naknadno je za svjedoke predložila sumještane koji mahom potvrđuju da su na Vincekovo u podrumu obitelji Ferko, među ostalima vidjeli i Kristinu oko 17 sati, iako je Denis u svojem svjedočenju o kobnom događaju lanjskom listopada, kazao da se s Kristinom našao u 17 sati, te da su u njenom automobilu razgovarali do 17.30 sati, a do 18 je sati već bio kod kuće.

To je ponovnio i danas na suđenju kada nije bilo predviđeno da on govori, no zamolio je suca da dopuni svoj iskaz.

- Od kada sam lani svjedočio i pričao što se dogodilo, svakoga sam dana šetao od kuće do mjesta na kojem me Kristina pokušala otrovati i puno sam se toga prisjetio. Naime, ja sam prije trovanja bio potpuno zdrav čovjek, a kako sam kobne doći nakon trovanja dobio i moždani udar i epilapsiju, imam problema s pamćenjem i prisjećanjem; treba mi više vremena da se sjetim svega. U zadnjih par mjeseci puno sam razmišljao o svemu i sjetio sam se što se sve toga dana događalo. U 15 sati mi je Kristina na moj mobitel poslala poruku u kojoj je pisalo: 'Bok. Riješila sam sve svoje probleme u životu koje sam imala. Možemo se danas naći ako želiš.' Ja sam pristao – pričao je Denis pred sudskim vijećem.

Ponovno je opisao da je ušao u njezinu crnu Opel Vectru u 17 sati kada je došla po njega, da su se dovezli do Lovića Prekriškog, da su razgovarali i da mu je ona dala bočicu Jane s crvenkastom tekućinom.

- Rekla mi je da je bocu s pićem koje je imalo slatkasto-gorak okus, platila u Karlovcu kod nekog čovjeka 100 eura i da je riječ o napitku za opuštanje mišića. Inzistirala je da popijem svih pola litre pića i ja sam nasjeo na njena uvjeravanja i sve popio. Bilo mi je sve to čudno, ali sam odšutio i sve popio. Nakon toga je praznu bočicu spremila u torbu i tražila me moj mobitel da nešto pogleda. I to sam joj dao. Kasnije sam kod kuće vidio da mi je tada izbrisala tu poruku u kojom me poziva da se nađemo, jer je više nije bilo u mobitelu, no mislim da je istražitelji mogu naći u mobitelu, kao i njene otiske na mobitelu jer je tada bio bez maskice, tek sam kod kuće na mobitel stavio maskicu. Kasnije, iza 18 sati kada mi je kod kuće pozlilo, pitao sam je u poruci što mi je stavila u Janu, a ona je ponovila da je to za opuštanje mišića i da se dobro naspavam, pa će mi biti bolje. Ja stvarno ne znam zašto me pokušala otrovati i ubiti. Možda zbog nesporazuma koji smo imali 2016. godine kada sam joj slao prijeteće poruke zbog toga što su me ona i njena obitelj lažno optužili da sam im napravio štetu na automobilu i na vinogradu. Ja to nisam napravio, ali nisam želio niti cinkati osobu koja im je to napravila. Tada sam dobio uvjetnu kaznu, ali sam nakon svega tražio Kristinu da se nađemo da joj se ispričam zbog poruka. Između te 2016. i 2019. godine smo se više od sedam puta nalazili i kao prijatelji razgovarali o svemu u životu. Kasnije, kada me otrovala, se pravdala da me se bojala, ali kako me se mogla bojati kada smo se toliko puta nalazili i pričali o svemu, bili smo prijatelji i ja sam mislio da smo izgladili taj događaj iz 2016. godine. No, očito nismo. Osim toga, kako me se mogla bojati kada sam, kao prijatelj, pristao na sve što je kobnoga dana tražila do mene; popio sam sok i dao joj mobitel. Na sve sam nasjeo, jer nisam mogao niti slutiti da bi mi nešto tako napravila. Dakle, laž je da me se bojala. Ne znam što joj je bilo u glavi i zašto je to napravila, ali u to vrijeme, na Vincekovo 2020. godine ona i ja nismo bili u nikakvoj svađi, bili smo prijatelji – dodao je Denis Matijašić koji je danas sudu dao i dodatnu medicinsku dokumentaciju koja svjedoči o posljedicama trovanja na njegovo zdravlje.

Ključne riječi

Komentara 2

FA
fajlpz
16:11 22.02.2022.

Ma nije ga pokušala otrovati nego spasiti od smrzavanja.

SV
Svedo
06:46 23.02.2022.

vrijeme je za jazz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije