Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTINOV KRITIČAR

Otrovan Aleksej Navaljni? Pozlilo mu u zrakoplovu, hitno prebačen u bolnicu

Aleksej Navaljni
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
20.08.2020.
u 08:14

Zrakoplov je morao hitno sletjeti u Omsk gdje je u nesvjesnom stanju prebačen u bolnicu.

Aleksej Navaljni, ruski oporbeni političar i Putinov kritičar, nalazi se u nesvjesnom stanju nakon što je navodno otrovan, tvrdi njegova glasnogovornica.

Guardian piše kako je navodno u čaj Alekseja Navaljnog ubačen otrov. On se u Moskvu vraćao zrakoplovom iz Sibira kada mu je pozlilo. Zrakoplov je morao hitno sletjeti u Omsk gdje je u nesvjesnom stanju prebačen u bolnicu.

- Pretpostavljamo da je otrovan nakon što mu je nešto stavljeno u čaj. To je jedina stvar koju je popio ovo jutro. Doktori kažu da se toksini apsorbiraju puno brže zbog tople tekućine. Aleksej je trenutno bez svijesti - dodala je glasnogovornica Kira Jarmiš.

Glasnogovornica je odmah povukla i paralelu s incidentom koji se dogodio prošle godine kada je Navaljni imao akutnu alergijsku reakciju i kada je jedan doktor kazao kako bi ona mogla biti posljedica trovanja nepoznatom kemikalijom.

Dugogodišnji protivnik Putinovog režima odlučio je iskoristiti prosvjede u Bjelorusiji kako bi nagovorio sunarodnjake da na lokalnim izborima podrže kandidate koje on podržava. Na svojem YouTube kanalu nedavno je govorio o tome kako su štrajkovi radnika u Bjelorusiji natjerale vlasti da uspostave komunikaciju s prosvjednicima. Bjeloruske radnike koji su kazali kako su glasali za opoziciju, Navaljni je u svojim snimkama nazvao 'Rusijoim budućnosti'.

- Pažljivo pratimo Lukašenkov pokušaj da ugasi internet - napisao je na Twitteru Leonid Volkov, pomoćnik Alekseja Navaljnog, i dodao da pažljivo prate taktiku bjeloruskih vlasti.

- To je vrlo važno jer nas, bez sumnje, ista stvar očekuje u Rusiji - dodao je, piše Guardian.

 

Ključne riječi

Komentara 31

DU
Deleted user
08:32 20.08.2020.

Jos jedna misteriozna bolest Putinovog kriticara

MR
mrkvax
08:38 20.08.2020.

Nema igre s Putinom..Svi njegovi kritičari i protivnici umiru ko muhe od nepoznatih supstanci...

AA
Aartur
09:25 20.08.2020.

Rusofili misle da će Putin živjeti vječno. Kad uskoro postane nemoćan i dementan, FSB ga neće trpiti ni jedan dan duže nego što treba - popit će i on čaj ujutro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije