Naslovnica Vijesti Svijet

Otpisani Schulz u kampanji za euroizbore

Uzdrmani socijaldemokrati posegnuli za nesuđenim kancelarom
28. prosinca 2018. u 09:12 4 komentara 364 prikaza
SPD TRIO Nahles, Schwesig i Schulz
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL

Martin Schulz, bivši dugogodišnji zastupnik njemačkih socijaldemokrata u Europskom parlamentu koji je dogurao do predsjednika EP-a da bi se ubrzo povukao i natjecao za mjesto njemačkog kancelara kao protukandidat Angeli Merkel na izborima 2017., najavio je da će pomoći svojoj stranci SPD na predstojećim izborima za Europski parlament u svibnju 2019. godine.

Pero Ćorić okrupnjavanje desnice Poslije dvije godine okupljanja projekt Desno uskoro predstavlja svoj program

– Pojavljivat ću se u predizbornoj kampanji i boriti se za svoju stranku. Ali ne natječem se za mjesto zastupnika. Želim pomoći da Njemačka, nakon Brexita, bude snažan proeuropski partner i predvodnik – rekao je Schulz, citiran u njemačkom Der Tagesspiegelu.
Europski izbori u svibnju trebali bi potvrditi vrijednosti EU poput tolerancije, slobode i solidarnosti, kaže Schulz i dodaje da su to sve vrijednosti iza kojih stoji i SPD, pa je to velika prilika za njemačke socijaldemokrate. SPD je najstarija socijaldemokratska stranka u Europi, koja trenutačno prolazi kroz veliku krizu.

Početkom ove godine njemački SPD-ovci ušli su u vladu s CDU-om kancelarke Angele Merkel i bavarskim CSU-om, što je bio manevar zbog kojeg se Martin Schulz morao potpuno povući s političke scene, no SPD bilježi sve same poraze. Kako na saveznim izborima, na kojima je stranka u rujnu 2017. ostvarila svoj najgori rezultat od stvaranja savezne republike 1949., tako i na regionalnim izborima u Bavarskoj i Hessenu ove godine.

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

  • AAAAAA:

    SDP - hahahahaha hahahahahahahahahahahaha, a kaj je to?!

  • trpimir53:

    EU postoji samo na papiru . Vidjet ćemo koliko će birača izići na izbore i to će reći sve.

  • Mesko:

    Sa tom lijepom blondinom, mogao bi daleko dogurati.