Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka nadležnima

Otočki proizvođači: Nije problem proizvesti nego prodati!

\'vino crveno casa grozdje\'
15.12.2010.
u 15:53

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 70 je proizvođača čiji proizvodi nose oznaku "Hrvatski otočki proizvod". Neophodni su im marketing i prezentacija

SPLIT - Proizvođačima čiji proizvodi nose oznaku "Hrvatski otočki proizvod", a u Splitsko-dalmatinskoj županiji ih je 168, mora se pomoći. Naročito u prezentaciji i marketingu, Jer, nije problem proizvesti nego prodati, naglašeno je na prijmu koji je župan Ante Sanader priredio za proizvođače originalnih, autohtonih proizvoda s Brača, Hvara i Visa.

Tijekom turističke sezone oni relativno lako u svojim destinacijama prodaju voćne likere, sušene višnje, pogače od suhih smokava (viški hib), kolače od mendula, ekstradjevičansko maslinovo ulje, ekstradžemove, desertna vina, ružmarinovo i lavandino ulje, med, fine sapune, suvenire od kamena... No, potrebno je pronaći tržište i za prodaju zimi.

Ponajprije je to potrebno radi poticanja otočkog gospodarstva i zadržavanja otočana na njihovim škojima.

– Ako želimo ravnomjeran razvoj županije, a nedvojbeno je da to želimo, onda moramo ulagati u proizvodnju originalnih proizvoda – upozorava župan Ante Sanader.

Višani i Komižani, prema riječima gradonačelnice Komiže Tonke Ivčević, ljeti svoje proizvode izlažu na rivi. Taj potez pokazao se vrlo dobrim, zainteresirali su turiste.

Bračani pak predlažu da se napravi posebna brošura hrvatskih otočkih proizvoda koja bi se predstavljala putnicima u zrakoplovima Croatia Airlinesa. Na taj bi način naši otočki proizvodi bili daleko prepoznatljiviji. Planiraju osnovati i posebnu zadrugu čiji će cilj biti poticanje proizvodnje i što bolje prodaje. No, za sve im je nužan kvalitetan marketing.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije