Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČELNIK POŽEGE

Otkriveno zašto je DORH tražio ukidanje imuniteta Darku Puljašiću: Evo što se nalazi u optužnici

Požega: Izabrani najbolji sportaši Grada Požege
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
17.09.2020.
u 18:04

Prema navodima optužnice, grad je za početak realizacije projekta uzeo novac od Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova iako, smatra tužiteljstvo, nikakvi radovi nisu obavljeni, a Puljašića terete i da je ugovor krivotvorio.

Osim za Dražena Barišića i Vinka Grgića, DORH je danas zatražio i skidanje imuniteta Darku Puljašiću. Riječ je o saborskom zastupniku HDZ-a i gradonačelniku Požege, no zahtjev za skidanjem njegova imuniteta nije povezan s pričom o namještanju javne nabave za koju se sumnjiče Barišić i Grgić.

U Puljaševićevu slučaju riječ je o priči koja se istražuje od studenog 2018. kada je protiv njega pokrenuta istraga. Sredinom srpnja Županijski sud u Slavonskom Brodu protiv njega je potvrdio optužnicu. No kako je on u međuvremenu na srpanjskim izborima postao saborski zastupnik, istrazi protiv njega usprkos, DORH je morao tražiti da mu se skinu imunitet radi pokretanja kaznenog progona.

Puljašić je također optužen za gospodarski kriminal, odnosno subvencijsku prevaru od oko milijun kuna, a sporan je bio projekt dogradnje Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi vrijedan ukupno 12,7 milijuna kuna.

Prema navodima optužnice, grad je za početak realizacije projekta uzeo novac od Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova iako, smatra tužiteljstvo, nikakvi radovi nisu obavljeni, a Puljašića terete i da je ugovor krivotvorio.

Osim njega optužnicom su obuhvaćeni i Grad Požega, te pročelnica Jasminka Vodinelić, direktor tvrtke L Projekt koja izvodi radove na školi i dvorani Josip Lukić, kao i Domagoj Stojaković, iz Hrvatske komore inženjera građevinara koji je bio zadužen za nadzor. 

Komentara 3

Avatar borovanjiva
borovanjiva
20:35 17.09.2020.

Kako može s potvrđenom optužnicom doći na izbornu listu za Sabor?

RI
rimac444
20:43 17.09.2020.

Ova afera je mala beba prema brojnim aferama i kriminalu koji se već 20 godina odvija u HEP-u i nekim drugim državnim tvrtkama. Samo treba pročešljati tko je obavljao brojne poslove , koji su bili kooperanti , kako su se bogatili . Tako su HNS-ovi čačić, tarataš, vrdoljak ...širili svoj utjecaj, financirali stranicu, pljačkali državu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije