Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBIJESNA VOŽNJA

Otkriveno tko je vozio Audi koji je u zagrebačkoj Dubravi 'pokosio' osam vozila

Foto: PIXSELL
1/13
28.04.2021.
u 08:32

Policija je jučer objavila kako je 67-godišnji vozač Audija A5 koji je skrivio nesreću kazneno prijavljen zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu, za što je prema zakonu zapriječena maksimalna kazna do tri godine zatvora

Zagrebačka policija prijavila je Boška Dimitrijevića (67) za obijesnu vožnju nakon što je u ponedjeljak Audijem A5 pokosio osam automobila na Aveniji Dubrava u Zagrebu te ugrozio živote nekoliko ljudi.

– Kad smo ga izvukli iz smrskanog auta, vozač je jedva mogao stajati na nogama, zadobio je tek ogrebotinu i vikao: "Što sam to učinio?" – ispričali su za 24 sata djelatnici mesnice koji su mu prvi priskočili u pomoć.

Svjedoci su ispričali kako se trenutak nakon nesreće aktivirao Audijev SOS sustav te je vozača ženski glas na engleskom jeziku pitao je li sve u redu te da odmah šalje hitnu pomoć.

– I'm O. K. – odgovorio je Dimitrijević, piše Jutarnji list.

 

Policija je jučer objavila kako je 67-godišnji vozač Audija A5 koji je skrivio nesreću kazneno prijavljen zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu, za što je prema zakonu zapriječena maksimalna kazna do tri godine zatvora.

Prema priopćenju policije, sve je započelo još na Maksimirskoj cesti, gdje je 67-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Audi A5 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se u smjeru istoka prema Dubravi.

Dolaskom do raskrižja sa Štefanovečkom cestom zaustavio se iza osobnog automobila marke Mini Cooper zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. U jednom trenutku krenuo je neopreznom vožnjom naprijed, zbog čega je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio gore navedenog vozila. Nakon toga, s ciljem da napusti mjesto prometne nesreće i ne razmjeni podatke s drugim sudionikom iz spomenute nesreće, nastavio je vožnju te je iz obijesti povećao brzinu kretanja, krećući se brzinom većom od 50 km/h od dopuštene u naseljenom mjestu.

Dolaskom do kućnog broja 32 izgubio je kontrolu nad vozilom zbog čega je sletio desno izvan kolnika na južni nogostup, gdje je prednjom desnom bočnom stranom naletio na osobne automobile marke Renault Kangoo i Renault Megane zagrebačkih registarskih oznaka, koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava. Audi je nastavio nekontrolirano se kretati i naletio je na BMW koji se nalazio također nepropisno parkiran na južnom nogostupu, a koji je od siline naleta odbačen u smjeru jugoistoka, pri čemu je naletio na 67-godišnjeg pješaka koji se kretao navedenim nogostupom.

Komentara 36

RO
roland
09:09 28.04.2021.

Boško Dimitrijević- ladan ko špricer! Nema ekspresije na licu! No već sada mu pogoduju! Nije mu određen istražni zatvor, ne nalazi se u Bolnici za osobe lišene slobode, nego je u bolničkom apartmanu na Rebru! Kakvu poruku policijsko-pravosudni sustav šalje? Pa očito lošu poruku, ako se počinitelj ovakve prometne nesreće ne nalazi u istražnom zatvoru. A ja da dođem doma, nakon 2 piva, i da mi žena nešto serucka u stilu "opet si pio", i da joj kažem "ma mrš u pičku materinu, droljo jedna" na ženinu bi prijavu bio alkotestirn od policije, završio bih na prekršajnom zadržavanju kao obiteljski nasilnik, dobio bih mjeru psihosocijalnog tretmana, dobio bih mjeru obveznog liječenja od ovisnosti! Dakle, zbog 2 piva i verbalnog delikta čitav niz mjera, a ovaj napravi holivudski akcijski spektakl u sred bijela dana i započne priča da ne mogu utvrditi brzinu, da će dobiti kaznu od 1.000 kuna.

LJ
Ljudeman
09:31 28.04.2021.

A nije hercegovac, a ni bosanac kako su neki zlobnici priželjkivali

DU
Deleted user
09:41 28.04.2021.

Nek se pozove na ustavni zakon o manjinama, neće dobiti ni uvjetno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije