Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji

Otkriveno tko je počinitelj masakra u češkoj bolnici

Pucnjava u Češkoj
Foto: Policie ČR, Reuters/PIXSELL
1/9
10.12.2019.
u 13:15

– Utuvio si je u glavu da je teško bolestan i da ga nitko ne želi liječiti. Išao je svugdje. Posljednji mjesec nije dolazio na posao, prije 14 dana rekao je da je na bolovanju – rekao je direktor tvrtke u kojoj je počinitelj radio

Češki mediji otkrivaju detalje o počinitelju masakra u bolnici u Ostravi, koji si je oduzeo život nakon što je ubio šestero ljudi.

Radiožurnalu su dva pouzdana izvora potvrdila da se radi o 42-godišnjem građevinskom inženjeru Ctiradu V., kojega je prepoznao i direktor tvrtke u kojoj je radio, prenosi Irozhlas.

– Utuvio si je u glavu da je teško bolestan i da ga nitko ne želi liječiti. Išao je svugdje. Posljednji mjesec nije dolazio na posao, prije 14 dana rekao je da je na bolovanju – rekao je direktor.

Extra.cz piše kako je Ctirad V. bio inženjer u tvrtki AZ-INTERGIPS te da su ga prijatelji navodno zvali Cigan.

Šef regionalne policije Tomaš Kužel rekao je da je počinitelj imao dosje s djelima povezanima s nasiljem i imovinom. Otkrio je i da se napadač u pucnjavi koristio ilegalno posjedovanim oružjem češke proizvodnje. Pucnjava je trajala samo nekoliko sekundi, a prema prvim informacijama, ciljao je glavu i prsa.

– Bio je tihi strijelac – rekao je direktor bolnice Jiří Havrlant.

Premijer Andrej Babiš rekao je da je počiniteljeva majka surađivala s policijom tijekom potrage za njezinim sinom.

Pucnjava u Češkoj
1/9

Policija je tražila sumnjivca koji je napustio mjesto događaja u Renault Laguni, registracija 9T57401.

Ova pucnjava inače je drugi najtragičniji događaj ove vrste u povijesti Češke Republike. U veljači 2015. godine jedan muškarac u restoranu u Uherskom Brodu upucao je osmero ljudi pa sebe.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar taqa
taqa
13:49 10.12.2019.

Znači i u Češkoj su duge liste čekanja za pretrage. Oprosti Kujundžiću za sve grube riči.

Avatar Reconquista
Reconquista
13:40 10.12.2019.

Cigan?

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
14:18 10.12.2019.

GMO luđaka sve više i više...tko će za to odgovarati? tko će odgovarati za trovanja industrijskom hranom? cancer & degenerative industry on highest !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije