Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriven identitet

Otkriveno tko je misteriozni svećenik koji je spasio djevojku

Velečasni Patrick Dowling
YouTube
13.08.2013.
u 09:02

Spasilačke ekipe snimile su 80-ak fotografija na mjestu nesreće, a svećenika nije bilo ni na jednoj pa su ga ubrzo prozvali 'misterioznim'

Otkriven je identitet svećenika koji je pomogao unesrećenoj djevojci u Missouriju i nakon toga misteriozno nestao.

Radi se o velečasnom Patricku Dowlingu koji je na dan nesreće putovao s jedne mise na drugu, potvrdila je biskupija grada Jeffersona. Dowling je stao na mjestu nesreće te se pomolio s unesrećenom 19-godišnjakinjom u čiji se automobil zabio 26-godišnjak nakon što je prešao u njezinu traku. Vatrogasci su 45 minuta pokušavali izvući 19-godišnju Katie iz smrskanog automobila, no uzalud. Katie je zamolila okupljene da se pomole s njom i u tom trenutku se pojavio svećenik koji je blagoslovio i nju i spasioce. Nekoliko trenutaka kasnije spasioci su uspjeli izvući djevojku i spasiti je.

Nakon nesreće Katie je željela otkriti tko je bio taj svećenik kako bi mu se zahvalila. Spasilačke ekipe snimile su 80-ak fotografija na mjestu nesreće, a svećenika nije bilo ni na jednoj pa su ga ubrzo prozvali "misterioznim". Dowling je rekao kako nema objašnjenje za to, kao i da ne želi preuzeti sve zasluge za spašavanje djevojke. Rekao je kako viša sila zaslužuje zaslugu zajedno s vrijednim spasiocima koji su bili na terenu tog jutra.

Svećenika nije bilo ni na jednoj od 80-ak fotografija s mjesta nesreće

Dowling je izjavio kako je sretan što je mogao pomoći i dodao je kako su mnogi bili voljni pomoći unesrećenoj djevojci. "Morate znati da je tamo bilo mnogo ljudi koji su molili za njezino ozdravljenje i njezinu sigurnost. Ja sam vjerojatno bio dio odgovora na njihove molitve, ali nisam rekao ništa što bi pokrenulo strojeve i oslobodilo djevojku iz automobila", ispričao je svećenik za katoličku novinsku agenciju, prenosi Connect Tristates.

Zanimljivo je da se Dowling našao na mjestu nesreće vraćajući se iz župe u kojoj je vodio misu jer se njihov župnik razbolio. Rekao je kako se našao unutar prometne blokade koju je postavila policija nakon nesreće. Zamolio je policiju da priđe mjestu događaja i oni su ga pustili.

>> Traže svećenika koji je spasio djevojku iz smrskanog auta

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije