Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje pokazalo

Otkriveno koje je najgore mjesto za sjedenje u avionu!

Sjedala u avionu
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
09.06.2014.
u 20:07

Kako bi utvrdili koje je sjedalo u avionu najviše i najmanje popularno, EasyJet je proveo istraživanje na 10.000 svojih putnika

Iako je poznato da u avionima putnici uglavnom preferiraju mjesto do prozora kako bi uhvatili pogled i priliku za dobru fotografiju, EasyJet je otišao korak dalje. Kako bi utvrdili koje je sjedalo u avionu najviše i najmanje popularno, proveli su istraživanje na 10.000 svojih putnika.

Najdraže mjesto za sjedenje u avionu je, prema rezultatima tog istraživanja, 7F – sjedalo uz prozor na desnoj strani aviona. Sjedalo uz prozor najpoželjnije je mjesto u avionu za 59 ispitanika.

– Prodajni podaci otkrivaju da su sjedala s desne strane aviona popularnija od onih s lijeve strane, dok se redovi šest i sedam najbrže prodaju – izvijestili su iz EasyJeta. Popularnosti sjedala F7 doprinose i česti popusti koje aviokompanije nude na sedme redove na kraćim rutama.

S druge strane, sjedalo koje putnici najviše izbjegavaju je 19C, piše news.com.au. Pretpostavlja se da ovo sjedalo nije omiljeno zbog loše pozicije. – Pristup WC-u i izlazima prioritet je mnogim putnicima prilikom odabira sjedala, a 19. red je otprilike na sredini aviona – kažu iz EasyJeta. Dodaju kako na odabir sjedala utječu nacionalnost, dob i društvo putnika.

Istraživanje je pokazalo da radoznali i nervozniji putnici radije biraju sjedalo uz prozor. Sjedalo uz prozor više vole i mlađi putnici kako bi mogli fotografirati pogled iz aviona. Stariji putnici, pokazalo je EasyJetovo istraživanje, radije biraju sjedalo uz prolaz kako bi imali više mjesta i bili pokretniji.

>> Tužit će Germanwings jer ga nisu pustili u avion zbog kašnjenja, a drugog putnika jesu

>> Avioni se zamalo sudarili, kontrola leta jednom od pilota: Prekinite slijetanje!

Foto: seatguru.com

Komentara 9

DH
dhl
22:54 09.06.2014.

Zaboravili su (pre)pisati da ovo "istraživanje" vrijedi samo za putnike kompanije EasyJet koji su letjeli u avionu Airbus A320. Avioni drugih kompanija i drugi modeli aviona imaju drugaćiji raspored sjedala. U avionima sa dva prolaza sjedalo F uopće nije pored prozora.

Avatar muljib@vecernji
muljib@vecernji
21:49 09.06.2014.

Najgore moguće mjesto na kojem sam sjedio je ono kraj vrata za izlaz u nuždi na krilu. Totalno nelagodno i bez ikakvog pogleda. Još ako si te sreće da sjediš baš kraj vrata jedino što možeš gledati su upute kako ih otvoriti.

DU
Deleted user
07:28 10.06.2014.

Na slici (plan sjedenja) je A319 koji ima 26 redova, WC je na početku i na kraju i nema veze sa 19 redom. Istraživanje? Osnovna škola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije