Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divljački pohod

Otkriveni vandali koji su uništili i poplavili školu Pećine

pećine
Nel Pavletic/PIXSELL
29.01.2014.
u 13:33

Materijalna šteta sigurno će biti nekoliko milijuna kuna.

Četiri osobe mlađe životne dobi osumnjičene su za provalu i uništavanje prostora riječke osnovne škole Pećine, priopćila je u srijedu policija nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.  

U školu su mladi vandali, otkriveni i  zahvaljujući snimkama video nadzora, provali u noći na ponedjeljak i krenuli uništavati inventar, opremu, knjige za slijepu i slabovidnu djecu, ured ravnateljice, računovodstvo, a potom su otvorili hidrant na prvom katu iz kojega je do jutra istjecala voda i poplavila zgradu sve do suterena što je izazvalo i najveće uništenje. Ukradeno je i nekoliko monitora i druga računalna oprema. Materijalna šteta sigurno će biti  nekoliko milijuna kuna. Zbog vodom natopljenih instalacija škola ima problema s opskrbom električne energije, nastava se i dalje ne održava, a u svoje učionice učenici bi se mogli vratiti u četvrtak.

Kamere su snimile pet mlađih osoba, među njima i jednu djevojku, no policija je  četvoro osumnjičila za kazneno djelo teške krađe i oštećenja tuđe stvari te ih prijavila mjerodavnom državnom odvjetništvu.

>> U divljačkom pohodu uništena i poplavljena škola Pećine

Komentara 4

CH
chemica
13:47 29.01.2014.

Naplatiti do zadnje lipe pa ako treba i tucanjem kamena na Golom Otoku. Da se poploča stazica turistima, istim ovakvim balonjama koje imaju u planu uništavati državnu imovinu. Gdje bi se slinavci ovako ponašali da su svjesni kazne. Krvavi žuljevi, opekotine od Sunca...To bi moglo preventivno djelovati. Ali ne...Ovo je..."demokracija"!

Avatar imotska115
imotska115
14:45 29.01.2014.

Treba njima gradanski odgoj, odma 3 mjeseca u Mrzlo Polje ili u Glinu na popravak.

LI
liliZG
14:01 29.01.2014.

na žalost , pošto su maloljetnici neće im se ništa dogoditi, kao ni njihovim roditeljima... u svakoj civilizranoj zemlji, roditelji bi namirili štetu koju su njihova djeca napravila, pa makar otplačivali to do kraja života...ali ne u hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije