Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neviđeni vandalizam

U divljačkom pohodu uništena i poplavljena škola Pećine

uništena škola
Foto: Ned Pavletić/PIXSELL
1/9
28.01.2014.
u 14:00

Ured ravnateljice uništen je pjenom iz aparata za gašenje požara, provaljeno je u računovodstvo, razbijena su dvoja vrata, prozori, knjige za slijepu i slabovidnu djecu...

Riječka Osnovna škola Pećina bila je u noći na ponedjeljak meta zasad nepoznatih vandala koji su, nakon što su u školu ušli kroz prozor učionice na prizemlju, krenuli u svoj divljački pohod.

Razmjeri uništenja toliki su da se u školi ne može održavati nastava, a tako će biti do daljnjega. Divljajući po školi vandali su po hodnicima i učionicama razbacivali stvari i razbijali sve na što su naišli.

Ured ravnateljice uništen je pjenom iz aparata za gašenje požara, provaljeno je u računovodstvo, razbijena su dvoja vrata, prozori, knjige za slijepu i slabovidnu djecu, razni inventar, a na kraju je otvoren protupožarni hidrant na prvom katu i voda koja je istjecala do šest ujutro poplavila je hodnike, učionice, natopila podove, stropove i zidove i prodrla sve do suterena.

Zbog poplavljenih instalacija škola je bez struje, a kolika je materijalna šteta tek treba utvrditi. Ravnateljica Irena Margan i nastavnici ostali su šokirani prizorom koji su ugledali, ogorčeni kažu da ni u snu ne bi mogli pomisliti da se tako što može dogoditi. Ljutiti su jer nakon alarma koji se oglasio oko 23 sata zaštitari nisu došli provjeriti što se događa.

Na snimkama nadzorne kamere snimljeno je petoro mladih ljudi, među njima navodno i jedna djevojka, no policija još nije utvrdila o kome se radi. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je ukradeno nekoliko monitora, bankovna kartica školskog računa koja je nasreću na vrijeme blokirana, te drugi predmeti, a evidentirana su brojna oštećenja koja su djelo vandala i ona nastala djelovanjem vode ispuštene iz hidranta.

>>Šokantno ponašanje učenika u Čačku: Muče profesore, skidaju se goli...

Komentara 6

RT
Rollo.Tomasi
08:18 29.01.2014.

Predlažem odgovornim osobama grada Rijeke da kada se ove dotične uhvati, da ih se tijekom cijelog trajanja maškara stavi nasred Korza u srednjovjekovne klade zajedno s roditeljima i ljudima dijele pokvarena jaja da si daju oduška.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
14:59 28.01.2014.

Hm, koliko bolestan moraš biti da bi činio ovo, a osnovno je pitanje je tko su ti roditelji.

YB
ybro
15:23 28.01.2014.

Uhvatiti i primjereno kazniti a štetu naplatiti od njihovih roditelja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije