Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na dnu tihog oceana

Otkrivene bakterije koje nisu jele 86 milijuna godina

mikroskop
Patrick Pleul/DPA/PIXSELL
23.05.2012.
u 20:13

Bakterije su pronađene kada su istraživači probušili rupu u sloju crvene gline na dnu Tihog oceana

Znanstvenici su na dnu Tihog ocena otkrili bakterije koje gotovo mogu preživjeti bez hrane - nisu ništa jele čak 86 milijuna godina. Bakterije su pronađene kada su istraživači probušili rupu u sloju crvene gline na dnu oceana, na području gdje nema života i većina planktona se razgrađuje daleko prije no što dotakne samo dno, pa je vrlo malo čestica došlo do bakterija, prenosi Daily Mail.

- Napustili su površinu prije 86 milijuna godina s jednom kutijom za užinu, a još uvijek jedu iz nje - slikovito je objasnio Hans Røy s danskog Sveučlišta u Aarhusu, koji je bio među istraživačima koji su 2009. godine uzeli uzorak drevnog sedimenta te u glini pronašli bakterije. Røy i njegovi kolege smatraju kako bi ova bakterija mogla imati najsporiji metabolizam na svijetu, s tek onoliko kisika i hranjivih tvari koliko im je potrebno za preživljavanje.

Komentara 8

KE
kenedy
22:48 23.05.2012.

Da,čuo sam za to...Imaju i svjedoke da nisu jele.....

GE
gentlmanst
23:07 23.05.2012.

to znači da im je životni vijek 86 milijuna godina??

LK
Lopovi_KRADEze
20:45 23.05.2012.

za ovu našu jugo-komunističku vladu to si idealni građani ... kako bi linić i čačić sa lakoćom takvima vladali ... zapravo i nas sa tom istom lakoćom izgladnjuju ... strava ------------------------- Bolje receno za nasu , kao FOL, demokratsku vladu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije