Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Otkrivena njemačka podmornica stara 100 godina sa svim članovima posade

Točna lokacija torpedom naoružane podmornice UB-II zasad je tajna kako bi se spriječilo pljačkanje
26. rujna 2017. u 17:46 29 komentara 34322 prikaza
podmornica
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

U Sjevernom moru otkrivena je njemačka podmornica koja je potonula tijekom Prvog svjetskog rata, a koja je ostala u tako dobrom stanju da se vjeruje da su u njoj još uvijek tijela svih 23 članova posade.

USS Indianapolis USS Indianapolis Lokacija olupine broda koji je nosio dijelove za atomsku bombu je tajna

Podmornicu je ovo ljeto otkrio ronilac i stručnjak za morsku arheologiju Thomas Termote kod belgijske luke Ostend. Riječ je o 11. njemačkoj podmornici koja je pronađena u belgijskim vodama, a ova je dosad najbolje očuvana.

- Mislili smo da su sve velike olupine već otkrivene, tako da je ovo bilo potpuno iznenađenje - rekao je Termote, prenosi Metro.

- Svi otvori su još uvijek zatvoreni, što ukazuje na to da podmornica prije nije bila otkrivena te da je 23 članova posade još uvijek unutra - rekao je Carl Decaluwe, guverner Zapadne Flandrije.

Točna lokacija torpedom naoružane podmornice UB-II zasad je tajna kako bi se spriječilo pljačkanje.

ruska podmornica Gorivo iz podmornica Rusija počela uklanjati nuklearni otpad iz doba Hladnog rata 18.04.2017., Zagreb - Od utorka 18. travnja do nedjelje 23. travnja 2017. posjetiteljima Tehnickog muzeja Nikola Tesla ponovno se pruza nesvakidasnja prilika razgleda unutrasnjosti svjetskog rariteta, originalne podmornice iz Drugoga svjetskog rata. Photo Otvoren "Mališan" iz Tehničkog muzeja Svi žele u podmornicu, ali ipak se ne čeka kao na granici admiral kuznjecov 'LAKO SMO JU OTKRILI' Incident na Mediteranu: Ruski vojni brodovi otjerali nizozemsku podmornicu koja je špijunirala nosač zrakoplova
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    oni su prije 100g imali podmornicu. mi ni danas nismo u stanju ništa napraviti...

  • ilijan:

    More krije naj veće tajne svijeta

  • Marcone:

    Kako jadno vijest stara 10 dana.Glavno dá mene blokiraju za svaku pí*dariju.