Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNi u brodu

Otkriven pljačkaš dviju slavonskobrodskih kockarnica

razbojništvo (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
26.09.2011.
u 14:57

Kriminalističkim istraživanjem nađeno je 100.000 kuna i oružje kojim su počinjena razbojništva

Djelatnici kriminalističke policije PU brodsko-posavske razriješili su dva slučaja razbojstva u kockarnicama koji su se dogodili 14. i 22. rujna u Slavonskom Brodu. – Prvo razbojstvo počinio je hrvatski državljanin star 23 godine s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji. Uz prijetnju vatrenim oružjem ušao je u kockarnicu Admiral te uz prijetnju od osoblja otuđio oko 50.000 kuna. Nakon toga ista je osoba uz pomoć 47-godišnjaka s područja Brodsko-posavske županije izvršila razbojništvo u kockarnici Merkur na gradskoj tržnici. Razoružao je zaštitara te je od osoblja odnio oko 100.000 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem nađeno je 100.000 kuna i oružje kojim su počinjena razbojništva – rekao je Dražen Puljko, pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju.

Prema podacima koje je policija uspjela prikupiti, dio novca koji nije pronađen potrošen je na kockanje. Nakon što su oba muškarca ispitana, 23-godišnjak je zadržan u pritvoru, a njegov pomoćnik iz drugog razbojstva pušten je na slobodu.

Ove godine na području Brodsko-posavske županije dogodilo se ukupno 16 razbojstava, za njih devet otkriveni su počinitelji. Zlatko Vujčić, načelnik kriminalističke policije u PU brodsko-posavskoj, ističe da je u ovoj policijskoj upravi udio razriješenih razbojstava iznad državnog prosjeka.

– Kaznena djela razbojništva među najtežima su za razriješiti. Radimo i dalje na ovim neriješenim slučajevima. Prema našoj specifikaciji, kritične su nam novčarske institucije poput pošti i banaka. Poduzet je niz radnji koji je zaustavio niz razbojništava iz prvog kvartala ove godine – kaže Vujčić.

Komentara 2

DO
dormen
15:31 26.09.2011.

Pomoćnika iz drugog razbojstva su nakon ispitivanja pustili kako bi samostalno primjenio stečena znanja ili da bi kao agent provokator policiji povećao udio razriješenih razbojstava.

CI
civija
09:37 27.09.2011.

Kruljac se vratio iz pritvora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije