Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijatelji uz nesretnu obitelj Hodak

Otkrivanje zločinca vratilo bi sigurnost

hrv_otkrivanje.jpg
Foto: Antonio Bronić
09.10.2008.
u 21:07

I tri dana nakon ubojstva Ivane Hodak, pred zgradu njezine obitelji u Hatzovoj ulici dolaze prijatelji i poznanici poznate odvjetničke obitelji kako bi pred ulaznim vratima zapalili svijeću, položili cvijeće te se nakratko pomolili za 26-godišnju odvjetnicu. Nitko od njih danas nije bio raspoložen za razgovor. U nevjerici su pognutih glava gledali u pod, a neki su tek izustili da je strašno na koji je način završio djevojčin život.

Četvorica čuvara
Roditelji Ivane Hodak prijepodne nisu izlazili iz stana, pred kojim su bila parkirana dva policijska automobila, a za njihovu su sigurnost zadužena četvorica policajaca. Zvonimir Hodak se nešto poslije 13 sati sa zelenim fasciklom u ruci, okružen policajcima, pojavio, sjeo u policijski automobil te se odvezao s dvojicom policajaca. Za razgovor s novinarima, ni nakon što se vratio u stan, nije imao volje ni snage.

Hodakove su i danas posjećivali prijatelji kako bi ih utješili te im izrazili sućut zbog gubitka kćeri. U Hatzovu su tako pristigli Jelena Perčin, jedna od Ivaninih najboljih prijateljica, poduzetnik Davor Štern, odvjetnica Nela Pedišić te kolega joj Željko Olujić. Ivanina sestrična Ana Hanžeković–Čorak neprestano bdije uz Hodakove, a nakratko ih je posjetio i Ivanin bivši dečko, poduzetnik Ivor Vucelić. K Hodakovim je stigao i predsjednik HSP–a Anto Đapić.

Loš smjer
– Želimo vjerovati da će policija otkriti nalogodavce i izvršitelja ovog nedjela. Ako se to ne dogodi, Hrvatska ne ide u dobrom smjeru. Razotkrivanje ovog zločina vratio bi sigurnost građanima jer Hrvatska polako gubi imidž sigurne zemlje – rekao je Đapić.

Priznao je da se zbog ubojstva Ivane Hodak zabrinuo i za sigurnost svojih kćeri, a kritizirao je i policijsku istragu o slučaju Hodak jer smatra da se posao mora odraditi daleko od očiju javnosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije