Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE DOBITI OTKAZ
Povratak na članak

Otkrivamo tko stoji iza inicijative #ijasamfranjo

Iako čakovečki profesor koji je napao đake koji su ga gađali kredom nije dobio otkaz, nastavnici traže status službene osobe

Komentari 24

Avatar Adolf
Adolf
12:58 12.12.2018.

Psihoterapeutkinja prof. dr. sc. Mira Klarin sa Sveučilišta u Zadru ističe da bilo koji oblik nasilja nije dopustiv, no i da svaka priča ima dvije strane. Profesor nije trebao odabrati agresiju da bi riješio konfliktnu situaciju. Gospođa psihoterapeutkinja svaki dan 5-6 sati stoji pred 20-30 učenika i mora da trpi svakakva sranja. Što bi ona u praksi napravila da ju neki učenik ovako u poslu ometa? Zamolila bi ga da prestane? Napustila bi učionicu? Otišla ravnatelju? A što bi te stručne službe radile što do sad nisu radile? Ajde stara ne seri, lako je iz tvoje pozicije davati savjete!

VL
Avatar links
links
13:26 12.12.2018.

samo šamaraj Franjo... ako ih roditelji nisu odgojili njihov problem... i da moj sin to napravi isto bi ti rekao, šamaraj!!!

VL
PJ
pjer1963
13:16 12.12.2018.

Skola je tu da obrazuje mlade ljude a roditelji ih MORAJU odgajati. Ako netko odbija odbija obrazovanje, molim lijepo ispisati iz skole da ne smetaju vecini koja zeli nesto postici u zivotu. A roditeljima koji prijete profesorima neka se pobrine pravosudje.

VL
Avatar possibilis
possibilis
13:06 12.12.2018.

Problem je GRUPA. Dakle, gru-pa. Vecina ucenika (pa i ovih u tehnickim skolama) u navedenim svjedocanstvima ucitelja staje na stranu profesora i zeli normalnu nastavu. Svaki postupak mora ici u smjeru olaksavanja i unapredjenja rada grupe ucenika. Kao profesor uu srednjoj moram reci da je vecina nasih ucenika i roditelja sasvim pristupacna i konstruktivna prema radu (barem su takva moja iskustva). Reakcije birokrata idu u smjeru zastite problematicnih ucenika (i jos vise roditelja) ne pitajuci za cijenu koju placa vecina. A cijena je visoka. Detaljno smo infirmirani o potrebitostima ucenika s ADHDom, dizgrafijom, disleksijom, o njihovim pravima i vremenu kojeg je potrebno (besplatno) uloziti u normalizaciju njihove nastave. A meni je zao djece kojoj se ne mogu posvetiti vise od 25 min za vrijeme nastave.

VL
DU
Deleted user
12:27 12.12.2018.

Ja sam uz profesora iz Čakovca koji je morao zaštiti svoj dignitet. U vezi raznih jadikovki na temu "nestalo je svakog autoriteta, nitko više nikoga ne poštuje" mogu reći da je upravo obrazovni sustav dobrim dijelom sam tome kriv. Obrazovnii sustav se feminizirao, a sada je u tijeku njegova genderizacija, te će se kroz koju godinu i lgbt-izirati. Upravo ove pojave - feminizam i genderizam - ruše sve autoritete, pa mi sada nije jasno kako mnogi iz školskog sustava jadikuju "da je nestalo svakog autoriteta", a upravo oni uče djecu da ne postoji Bog, da ne postoje muško i ženko nego ONO, da mladi trebaju gledati samo na karijerizam, individualizam, samo ostvarenje, bez bilo kakvih obaveza prema društvu, da nije bitno imaju li djecu, da su psi i mačke jednako vrijedni kao i dijete i slično.

VL
Avatar Cat
Cat
13:01 12.12.2018.

poštovana prof. dr. sc. Mira Klarin u zakonu stoji i da je neisplata plaće kazneneo djelo pa pojeo vuk magarca. Tako i u ovom slučaju stručne službe nista ne rješavaju jer se i njim prijeti i sve je mrtvo slovo na papiru. Vjerujem da je ovaj zadnji slučaj kod prof. Franje bila zadnja kap koja je prelila čašu.

VL
RE
renata123
13:08 12.12.2018.

Stručne službe nemaju nikakve alate kojima bi se spriječilo nedolično ponašanje pojedinih učenika. Ministarstvu je najlakše poslati na školu inspekciju i pronalaziti nazovimo greške svih u obrazovnom procesu i je li su svi papiri na broju.

VL
FJ
fjdanm
15:54 12.12.2018.

Puna podrška profesoru Franji, kao i svim drugim prosvjetnim djelatnicima. Učenike koji ometaju nastavu treba odmah odstraniti i poslati onima koji ih podržavaju. Basta!!!

VL
FN
Fr@njo
12:33 12.12.2018.

Gospodin Franjo je bio preobziran..Ja osobno na njegovom mjestu, ucinio bi , da tu neotesanu bezobrazno , neodgojenu mulariju, sa spahtlekom odljeljuju ..

VL
RI
rightside
16:59 12.12.2018.

neznam cemu tolika rasprava o tome, svaki ucenik mora znat sta moze il sta ne moze radit u skoli,,i nema tu sad posebnih prava,,ili im dozvolite da rade sta zele, i ukinite skole,,nek svi budu kojekakvi celebrity il influenceri,naravno,ko i vecina sadasnjih,bez skole i naobrazbe,,

VL
RO
roTTor
12:40 12.12.2018.

Da sam profesor, prije početka svakog sata stavio bi utoku na stol i na ploči napisao, " Trenutak nepažnje je dovoljan da se riješiš daljnje muke oko ocijena a ja odmorim na miru par godina na račun države. " Nekima bi bilo smješno a neki bi se zapitali da li mislim ozbiljno. Nacija koja pljuje po svemu i nitko im ne valja a svoju djecu pretvaraju u kretene ni ne zaslužuje bolje sutra.

VL
BE
berava
19:41 12.12.2018.

Tko nam sve vodi skolstvo i obrazovanje dobro je da ista klapa,Boris Jokic i ekipa fuuj.

VL
DO
dosta
18:28 13.12.2018.

Prica generacija 70tih, svaki je nast osi stap za pokazivanje na plocu ali je posluzio i u odgojne svrhe, i to su danas ljudi, bar ova srednja i niska klasa, znao me stari natamburati 2000te, a trebao me jos jace danas bi bio, dok a ne visi brat::::))))))

VL
SH
Stevo.Hasanbegovic
13:00 12.12.2018.

Mojoj državi su lažni domoljubi ukrali budućnost. Nikom ništa..zataškano..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.