Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠI EPIDEMIOLOŠKI UVJETI

Otkazana konferencija Stožera zbog definiranja novih mjera

Zagreb: Nacionalni stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
25.11.2020.
u 10:15

U utorak su u Hrvatskoj zabilježena 2323 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva ukupno 19.161.

Danas se neće održati najavljena konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Kako doznaje N1,  konferencije je otkazana zbog definiranja novih mjera koje bi trebale biti najstrože do sada. Mjere će biti predstavljene u četvrtak, a na snagu će stupiti do kraja tjedna. 

Podsjećamo, jučer nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića sa svim županima na temu borbe protiv koronavirusa rečeno je kako će se pripremiti set mjera koje će vrijediti do Božića. 

VIDEO: Božinović: Stožer će pripremiti novi set mjera, bit će strože. Vrijedit će do Božića

– Sutra će stožer pripremiti novi set mjera s kojima ćemo upoznati župane i set će vrijediti negdje do Božića. Radi se o oštrijim mjerama, neki misle da su ove mjere dostatne, ali brojevi ne padaju i idemo s novim mjerama imajući u vidu da je ovo duga bitka. Nije stvar o tjednu ili dva već o duljem razdoblju restrikcija. Ako će sve ići po planu, trajat će nekoliko mjeseci do šest mjeseci. Ne mogu reći koje su konkretne mjere, tek će se o njima razgovarati. Usmjerene su na segmente gospodarstva, prije svega ugostiteljstva, i na druge resore, prije svega kulturu i dijelove školstva – rekao je ministar Božinović. 

Istaknuo je kako treba pronaći balans. 

– Virus se ponaša tako da se razmaše ako dođe do popuštanja mjera. Nije bio plan ići odmah u najstrože mjere, već ih treba postupno pooštravati. Ovo će biti najjače mjere u ovom drugom valu epidemije, s ciljem da zdravstveni sustav bude neopterećen i da svi dobiju zdravstvenu skrb.

Komentara 18

AN
anemijodezerterija
10:18 25.11.2020.

Jedino objašenje je da im je Milorad Pupovac zabranio konferenciju.

Avatar niwrad
niwrad
10:23 25.11.2020.

2020. g. rođena je nova religija. Kovid religija. U njenom središtu je vjera u virus. Virus koji je već dugo s nama. No pripadnici kovid religije vjeruju da ga je nedavno dotaknuo transcendentalni prst i dao mu nadnaravnu moć. Moć masovnog pomora. Zato su odlučili da mu treba prinositi žrtvu. Obredni čin žrtvovanja određuju posebni vračevi i svećenici - stožeraši u dnevnim poslanicama. Žrtvovanje je raznoliko: od opstrukcije disanja maskama i pritvaranja nevinih, preko uskraćivanja skrbi bolesnima, do zabrane rada, trgovanja i druženja. Pripadnici kovid religije izrazito su fundamentalni, ekstremni i fanatični. Svatko tko odbije žrtvu ili spomene znanstvena otkrića da virus nema nadnaravne moći postaje nevjernik koji zaslužuje anatemu preobrazbe ili kazne. Preobrazba se vrši elektrošokovima selektivnog medijskog informiranja, grupnih presija, degradacija, etiketiranja, bullyinga, manipuliranja krivnjom itd. Kažnjavanje se vrši otimanjem imovine, pritvaranjem i progonom. Vrhunac religijskog izričaja je igleni unos djelića božanstva pod kožu nakon čega vjernik ulazi u fazu transcendentalne ekstaze zbog stapanja sa svojim izvorom inspiracije i predmetom obožavanja.

PO
povratak
10:25 25.11.2020.

Nisu lažan broj usuglasili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije