Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

Hrvatska birokracija: Carina mu zaplijenila Ferrari i prodala, a sad mu mora vratiti 506.000 kuna

Pixabay Ilustracija
24.11.2020.
u 17:52

Sve je završilo na sudu. Država osporava tužbu i tužbeni zahtjev u cijelosti.

Hrvatska država mora isplatiti vlasniku Ferrarija 506.000 kuna jer mu je skupu jurilicu zaplijenila i prodala na javnoj dražbi, a to nije smjela! Nepravomoćna je to presuda Općinskog suda u Čakovcu. F. P, koji ima dvostruko državljanstvo, švicarsko i hrvatsko, podnio je tužbu radi naknade štete, odnosno umanjenja imovine.

Carinska uprava Ministarstva financija je temeljem dva rješenja donijeta u posebnom carinskom postupku utvrdila da je dužan 884.472 kune za carinu, porez na dodanu vrijednost i posebnog poreza na motorna vozila za Ferrari California 4.3 V8, koji je iz Švicarske, gdje živi, dovezao na popravak u servisnu radionicu u Hrvatsku. Carinska uprava tretirala je to kao nedozvoljen uvoz i utvrdila obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost i posebnog poreza na motorna vozila.

Automobil mu je oduzet i prodan radi namirenja duga prije nego što je uopće odlučeno o žalbama. Carinska uprava je preko udruge Hrvatski autoklub na javnom nadmetanju u prosincu 2017, Ferrari prodala za 506.000 kuna. Nakon toga je Samostalni sektor za drugostupanjski upravni postupak usvojio sve tri žalbe tužitelja i ukinuo prethodna rješenja. Sve je završilo na sudu. Država osporava tužbu i tužbeni zahtjev u cijelosti.

Potvrđeno je da je Područni carinski ured Zagreb donio 7. prosinca 2016. rješenje kojim se oduzima osobni automobil bez registarskih oznaka. Hrvatski autoklub je 503.345 kuna zadržao za sebe radi podmirenja troškova prikupljanja, čuvanja i prodaje, a iznos od 2654 kuna doznačio je Područnom carinskom uredu u Zagrebu. Država tvrdi da su carinski službenici u postupali sukladno zakonskim odredbama
 

Komentara 75

SM
siki_miki
18:13 24.11.2020.

A vidi HAK, oni su si uzeli pola milijuna kuna, a drzavi poslali 2 tisuce hahaha. Treba im odmah Uskok poslat da ih pretrese. Bas me zanima koja je pozadina price, nesto je carina gadno zaribala kad im je ovako pao slucaj. Ma trebalo bi ici na sudove rusiti i te njihove pljackaske trosarine.

DO
domagoj1492
18:14 24.11.2020.

Maznuli čovjeku ferari . Kakva banda . Strašno. I to je kao po zakonu. Čovjeku oteti imovinu.

Avatar Krabat
Krabat
18:03 24.11.2020.

nadam se da budu odgovorni pametnjakovići doboli i otkaz, to bi bilo realno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije