Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI NA BLISKI ISTOK

Američki nosač USS Abraham Lincoln otkazao posjet Splitu

USS Abraham Lincoln
Foto: Reuters
06.05.2019.
u 20:43

Razlog odgode je premještanje ratnog nuklearnog broda bliže Iranu s kojim su odnosi u posljednje vrijeme zahladili

Američki nosač aviona USS Abraham Lincoln koji je u posljednje vrijeme putovao Sredozemnim morem imao je najavljen dolazak u Split, no danas je potvrđeno da se to neće dogoditi, prenosi Obris.org.

Američko veleposlanstvo u Zagrebu potvrdilo je da je posjet otkazan ne navodeći razloge.

Ipak, određeni mediji pišu da je razlog otkazivanja posjete zahuktavanje odnosa s Iranom koji prijeti zatvaranjem Hormuškog tjesnaca.

Taj tjesnac je jedna od najvažnijih geostrateških točaka zbog velike tranzicije nafte tim putem. Jedan američki nosač već se nalazi u Perzijskom zaljevu.

Hrvatska Vlada na prošlotjednoj je sjednici dala odobrenje ulasku USS Abraham Lincolna u unutarnje morske vode Republike Hrvatske.

Premijer Andrej Plenković u Splitu

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
07:13 07.05.2019.

posjet je otkazan zbog straha američkih marinaca od splitske ekipe, koja bi ih opet unakazila pepeljarama i sličnim borbenim sredstvima... ne idu ameri tamo gdje su blizu ravnopravnoj borbi, nikad! tek kad ih je deset puta više i imaju potporu sa neba, kopna i mora, onda idu u akciju. tako i ovo sa iranom, igraju se igre živaca, cijena nafte ide gore, što znači da se dobro zarađuje... čudo jedno kako ljudi puše priče kako su poslovni rezultati kompanija bolji nego se očekivalo, a iza toga osim izvješća uprava kompanija ne stoji ništa opipljivo. veći prihodi su rezultat carina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije