Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLETERNIČKI PROSVJED

Otkaz ugovora donijet ću gubitak 60 radnih mjesta

Konferencija, sindikalisti SSSH u Požegi (1)
Dusan Mirkovic/PIXSELL
31.10.2011.
u 12:27

Zbog otkazivanja ugovora tvrtki Ceste iz Slavonskog Broda u Pleternici je nastavljen prosvjed njihovih djelatnika sa kamionima.

Zbog otkazivanja ugovora tvrtki Ceste iz Slavonskog Broda u Pleternici je nastavljen prosvjed njihovih djelatnika s kamionima, a čelnici tvrtke te sindikalisti SSSH i granskog sindikata na konferenciji za novinare u Požegi govorili su o tome problemu zbog čega bi više od 60 radnika moglo ostati bez posla.

Kako je poznato, ta tvrtka s požeškom Županijskom upravom za ceste (ŽUC) ima okvirni ugovor o održavanju prometnica do 2013. godine, a svake godine potpisuje se godišnji ugovor.

– Oni održavaju te prometnice 20-ak godina bez ičega spornoga, a sada im je pod čudnim okolnostima ugovor otkazan – ističe Anto Malovan, povjerenik SSSH za Brodsku i Požešku županiju.

Pravni savjetnik tog sindikata Mato Stanković dodaje da novi vlasnik izvršava obveze prema radnicima te da se za godišnje ugovore nije raspisivao javni natječaj, a sada je očito je riječ o zakulisnim igrama kojima se posao otima dosadašnjem izvođaču radova jer unatoč pokušajima da se sve dogovori čelnici Požeško-slavonske županije i ŽUC-a za to ne pokazuju dobru volju.

Ova tvrtka tu je godišnje radila poslove vrijedne 9 milijuna kuna, a oni su za ove dvije godine čak premašeni te iznose 19 milijuna. Predsjednik uprave tvrtke Ceste Tomo Opačak najavio je tužbu radi naknade štete zbog izgubljene dobiti te optužio ravnatelja ŽUC-a Miju Jozaka da je od njih tražio da grade ceste prema nekim voćnjacima i vinogradima.

Dodao je da tvrtka nije blokirana te da su se pripremili za rad zimske službe nabavljajući novu opremu i materijal. 

– Ovaj nas otkaz vraća natrag, mi imamo dvije svoje ispostave, tj. nadcestarije u Požegi i Pakracu, a posao se očito u Požegi namješta nekom drugom izvođaču – zaključio je Opačak najavivši daljnje blokade prometnicama kamionima ove tvrtke u Pleternici i Požegi. Dodao je da će pozvati DORH u Županijsku upravu za ceste te da će oni podastrijeti dokumentaciju koju raspolažu u njihovu radu.

Komentara 9

IV
Ivekivek
20:37 31.10.2011.

Ti brođani si umislili da su jedini na svijetu koji mogu održavati ceste.........???? Lijepo će se raspisati natječaj pa neka se jave...ako budu najpovoljniji...neka im posla..... Teško je naučiti raditi te monopolske firme da rade po tržišnim principima. Višegodišnji ugovoror o održavanju...svašta.....

IV
Ivekivek
21:23 31.10.2011.

Zaboravili su reći da su taj višegodišnji ugovor sklopili sa zecom...mogu mu se ići žaliti u lepoglavu.....

AI
aids
20:45 31.10.2011.

ja sam osjetio pomoč ovih povjerenika sindikalni i pravnika, nedajbože takve brige i njihove dobrote poznate u slučaju Mijo Veneers Oprisavci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije