Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otkaz dajemo zbog plaće, loših uvjeta i jer nema napredovanja

Istraživanje je potvrdilo da je čak 80 posto osoba u dosadašnjoj karijeri barem jednom dalo otkaz, a potrazi za novim poslom ispitanici se u pravilu okreću nakon četiri godine staža kod istog poslodavca.
18. studenoga 2019. u 23:23 2 komentara 1232 prikaza
Ilustracija
Foto: Getty Images

Premala plaća, nemogućnost profesionalnog napretka, loši uvjeti rada i negativan odnos s izravno nadređenom osobom najčešći su razlozi za davanje otkaza, pokazuje istraživanje portala MojPosao provedeno na više od 1600 ispitanika. Na promjenu radne okoline potiču i brojni prekovremeni sati, neslaganje s menadžmentom kompanije, bolja ponuda drugog poslodavca, ali i dosada, nezakonito poslovanje poslodavca te nedovoljna samostalnost u obavljanju radnih zadataka, navodi MojPosao.

Bolja produktivnost Večeras se poseksajte i sutra biste mogli ostvariti uspjeh na poslu! Da, tako kaže znanost

Istraživanje je potvrdilo da je čak 80 posto osoba u dosadašnjoj karijeri barem jednom dalo otkaz, a potrazi za novim poslom ispitanici se u pravilu okreću nakon četiri godine staža kod istog poslodavca. Takvu odluku ispitanici u pravilu ne donose ishitreno, već o njoj neko vrijeme razmišljaju. Svaki četvrti ispitanik ističe da je od trenutka donošenja odluke do samog davanja otkaza prošlo mjesec dana, za petinu ispitanika pola godine, a za svaku desetu osobu i do godine dana.

Otprilike sedam posto ispitanika odluku je donijelo impulzivno i odmah je dalo otkaz. Prije konačne odluke većina voli poslušati tuđe mišljenje, najčešće se konzultiraju s članovima obitelji (49%), partnerom (44%) i prijateljima (28%), a svaka peta osoba tu odluku donosi samostalno. Muškarci češće daju otkaz a da se prethodno nisu savjetovali s osobom od povjerenja. Dvije trećine osoba (62%) od odluke o odlasku iz tvrtke ne bi odustalo ni da im poslodavac ponudi znatno višu plaću. U trenutku davanja otkaza samo trećina ispitanika već je imala dogovoren novi posao (34%), 32% bilo je u procesu traženja posla, a 17% nije razmišljalo gdje će raditi. U 50 posto slučajeva poslodavci traže odrađivanje otkaznog roka.

DOBRO RAZMISLITE Ovo biste trebali učiniti ako mrzite svoj posao

Na pitanje kakvom bi ih ponudom potencijalni novi poslodavac mogao privući, većina ispitanika odgovara – boljom plaćom. Važan je i imidž poslodavca, različiti financijski uvjeti (bonus, regres, božićnica), fleksibilno radno vrijeme, izazovni radni zadaci, kvalitetnija lokacija...

Samo 29% osoba priznaje da su u nekoj fazi života otpušteni, većinom jer su bili tehnološki višak, zbog propasti tvrtke, neslaganja s politikom tvrtke, nezadovoljavanja ciljeva te bolovanja, odnosno odlaska na rodiljski dopust.

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
  • dr dragon:

    Mislim da je najviše ljudi napustilo Hr zbog nepravde i robovlasničkih zakona koje su donijeli hdz-sdp koji tjeraju mlade i radno sposobne ,a novac je tek na drugom mjestu.

  • črnamatizemla:

    Pa zakaj bas danas objavljujete ovaj clanak, ha?