Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuga u Otoku

'Otišla je djevojka koja je imala najljepši osmijeh'

Otok
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/5
03.11.2014.
u 21:05

U strašnoj nesreći kod Otoka mrtvi vozač, majka, kći, sin.

Većinu prijepodneva proveli su u Bošnjacima na groblju. Nada Knežević (43) tamo je rođena, tamo je odrasla. Posjetili su i rodbinu. Nada je bila sa suprugom Antom (44), sinovima Robertom (15) i Dinom (10) te kćeri Jasnom (17). Iz Bošnjaka su krenuli prema 17 kilometara udaljenom Otoku. Vozio ih je obiteljski prijatelj Zvonimir Kovačić. Njih šestero natiskalo se u škodu fabiju.

Dva kilometra od ulaska u Otok na pružnom prijelazu obilježenim Andrijinim križem i znakom STOP na auto je naletio teretni vlak. Preživjeli su samo otac Ante i najmlađi putnik u autu Dino (10). Na zgradi Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima izvješena je crna zastava jer su poginuli Jasna i Robert pohađali tu školu. Ona četvrti, on prvi razred.

I baka stradala u nesreći

– Jasna je bila izuzetno disciplinirana, marljiva, redovito je pohađala nastavu i bila dobar prijatelj. Prolazila je s odličnim i vrlo dobrim uspjehom. Želja joj je bila školovati se za profesora i raditi u školi. Imala je sklonosti prema umjetnosti i lijepo je crtala pa je izrađivala plakate za školske priredbe. Jasna je bila skromna, samozatajna djevojčica, a danas kada smo razgovarali o njoj, netko je od učenika rekao da je imala najljepši osmijeh na svijetu – kaže Jasnina razrednica Mira Filipović Trabak. Svi koji ih znaju za obitelj imaju samo riječi hvale.

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

– Ante Knežević, otac šestero djece, branitelj je, a nekoliko je godina bio profesionalni vojnik i pripadnik 5. gardijske brigade, a sada radi povremeno na izvlačenju drva iz šume. Supruga Nada je bila domaćica. Nekakvo prokletstvo nadvilo se nad tu obitelj. Jedan Antin brat umro je razmjerno mlad, drugi se prije nekoliko godina objesio, a majka je prije 15-ak godina poginula u prometnoj nesreći. Ona je tada zamolila susjeda da je odveze u Vinkovce k liječniku. Najstariji sin školovao se za policajca i u petak je otišao u Metković, gdje se jučer trebao javiti na posao – kaže prvi susjed Kneževića.

Otac i sin stabilno

Otočanin i poznanik poginulog Zvonimira Kovačića (47) kaže kako Zvona, kako su ga zvali, potječe iz stare šokačke obitelji. Obrađivao je zemlju, ali nije mu išlo najbolje pa se zadužio kreditima, a uzgajao je i crne slavonske svinje. U vinkovačkoj Županijskoj općoj bolnici kažu da je stanje Ante Kneževića stabilno. U nedjelju navečer je operiran, a 10-godišnji sin Dino je zbog težine ozljeda prevezen u osječki Klinički centar. Sućut su obiteljima još jednom izrazili iz HŽ Infrastrukture.

– HŽ će ove godine dodatno osigurati 20-ak pružnih prijelaza, a u iduće četiri godine osigurat ćemo još 200 prijelaza, i to 50 prijelaza godišnje – istaknula je Renata Suša, predsjednica uprave HŽ infrastrukture. Podsjetila je i na činjenicu da je u 95 posto slučajeva u prometnim nesrećama odgovornost na neopreznim vozačima.

>>HŽ Infrastruktura: Nije točno da je na prijelazu Vinkovci-Gunja stradalo 15 osoba

>>Teretni vlak udario u automobil, poginule četiri osobe, dvije ozlijeđene

Komentara 35

Avatar drug lenjin
drug lenjin
21:17 03.11.2014.

Ajme majko koja tragedija.

DU
Deleted user
21:44 03.11.2014.

Najiskrenija sucut obitelji nastradalih......

MS
MSI
23:14 03.11.2014.

Grozna nesreća. Milijun kuna koliko košta signalizacija moglo je spasiti ove živote. Toliko Lovrić Merzel pojede na domjencima za godinu dana. Međutim, ima još jedna stvar koju nitko ne spominje: zašto je u automobilu bilo 6-ero ljudi? To se zove pretovar. Zna se da automobil tog tipa - škoda fabia može voziti 5 ljudi. Pitanje koliko se u autu s troje ne bas male djece i dvoje odraslih vozac mogao koncentrirati na voznju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije