šape u crnoj tinti
Povratak na članak

Otisci srednjovjekovne mačke iz Dubrovnika očarali svijet

Emir Filipović posjetio je Državni arhiv u Dubrovniku kako bi istražio temu za doktorski rad. Tada je ''naletio'' na nevjerojatnu stranicu uljepšanu otiscima mačjih šapi

Komentari 6

KO
kopp29
23:05 12.03.2013.

pa covjek je stvarno genije..jesu li mu vec dodijelili titulu doktora . To je stvarno veliko otkrice. Nisam se vec dugo nasmijao ovako,pravi smo fenomeni od naroda..sve veci biseri od vecega. Mozda dobije i nobelovu nagradu..ha ha ha h

VL
Avatar Goranosi
Goranosi
23:25 12.03.2013.

kopp29 Ne kužiš ti poantu ove priče. Sve je to Marketing da se navuku i ljubitelji Mačaka u Dubrovnik !

VL
GO
google385
23:50 12.03.2013.

trazio jedno naso nesto drugo.

VL
M3
Miške 3
06:44 13.03.2013.

Sve je to Marketing da se navuku i ljubitelji Mačaka u Dubrovnik ! -- Ja im svojeg osmogodišnjeg crno-bijelog mačka ( s jednim okom) Mustafu, nedam. Ali, još nikada nije bio u sobi, spava vani i na minus 17 jerer mu je otac divlji mačak a mamica domača mačka. Samo žena, ja i bratić smijemo ga jedanputa prije nego mu damo jesti pomilovati po glavi. Nikada ga nitko nije digao sa zemlje. To je mačak, a ne ove ulizice.

VL
CR
crocro
07:20 13.03.2013.

Što se tiče šapa i učinka kao zanimljivosti to je jedna stvar i to ne bih komentirao. No tu je jedna druga stvar. Prema zakonu fizike i kretanja tijela u prostoru, teško je moguće da se ove šape mogu naći u ovakvom skupu šapa a da je mačka došla iz pravca lijevog donjeg kuta slike. Po toj logici trebalo bi biti više šapa koje bi pokazivale smjer kretanja mačke, dakle ulaz mačke na knjigu i izlaz mačke s knjige. Ove četiri šape koje ukazuju na stajanje mačke na jednom mjestu, ukazuju da je netko mačku postavio na knjigu a nakon ostavljanja osiska, pogigao mačku i maknuo je sa knjige. No, kako god bilo, šape su ostale na knjizi pa makor to nekome bilo zanimljivo ili ne.

VL
DE
desninapad
11:51 13.03.2013.

Moj mačak Karlo je najbolji mačak i da mi pojede 1000 eura nebi me naljutio

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.