Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šape u crnoj tinti

Otisci srednjovjekovne mačke iz Dubrovnika očarali svijet

macka,otisci
Screenshot Twitter
12.03.2013.
u 22:42

Emir Filipović posjetio je Državni arhiv u Dubrovniku kako bi istražio temu za doktorski rad. Tada je ''naletio'' na nevjerojatnu stranicu uljepšanu otiscima mačjih šapi

Vjerovali ili ne, svjetski mediji raspisali su se o novoj senzaciji iz Dubrovnika. No ovoga puta nije riječ o prirodnim ljepotama koje mame turiste već otiscima mačjih šapa koje je povijesničar iz Sarajeva otkrio listajući jednu srednjovjekovnu knjigu.

Emir Filipović posjetio je Državni arhiv u Dubrovniku kako bi istražio temu za doktorski rad. Tada je ''naletio'' na nevjerojatnu stranicu uljepšanu otiscima mačjih šapi, javlja Daily Mail. Povjesničar je neobično otkriće fotografirao te ga, ne sluteći da će ono ubzo postati hit, postavio na svoj Twitter-profil.

Ubrzo su mačje šapice osvanule na naslovnicama mnogobrojnih svjetskih medija poput The Atlantica, Reddita i Gawkera koji su ustanovili da se mačja znatiželja do današnjih dana nije promjenila.

- Nisam niti sanjao da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi. Dok sam istraživao arhivsku građu, naišao sam na stranicu s mačjim otiskom i fotografirao je. To radim uvijek kad vidim nešto neobično i zanimljivo. Nastavio sam raditi svoj posao ne obraćajući pozornost jer me je to tada ometalo u radu - prepričao je povjesničar Filipović.

>>Izvrijeđao policajca pa mu nakon toga bacio mačku u lice!

 

Komentara 6

KO
kopp29
23:05 12.03.2013.

pa covjek je stvarno genije..jesu li mu vec dodijelili titulu doktora . To je stvarno veliko otkrice. Nisam se vec dugo nasmijao ovako,pravi smo fenomeni od naroda..sve veci biseri od vecega. Mozda dobije i nobelovu nagradu..ha ha ha h

Avatar Goranosi
Goranosi
23:25 12.03.2013.

kopp29 Ne kužiš ti poantu ove priče. Sve je to Marketing da se navuku i ljubitelji Mačaka u Dubrovnik !

GO
google385
23:50 12.03.2013.

trazio jedno naso nesto drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije