Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj davitelja

Otac ubojice iz Plaškog: Ja sam prijavio sina policiji

'UbojiCin otac se zove Milan Oreskovic, a maceha Milka Udorovic: rijec je o obitelji davitelja iz Plaskog'
Foto: ''
1/3
28.07.2010.
u 21:16

Moj je sin mršav i slab. Ni vojske nije služio. Ne znam zašto ne kaže tko je bio s njim, ispričao je M. Orešković

Istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Jasminka Jerenić Mušnjak u rijedu je ponovno ispitala 25-godišnjeg Milana Mikića, osumnjičenog da je u Latinu nedaleko od Plaškog ubio 88-godišnju Anu Klipu kojoj je ukrao 300 kuna. Na ispitivanju je bio i Mikićev šurjak Goran Oskoruš, 19-godišnjak kazneno prijavljen zbog pokušaja ubojstva policajca na kojeg je potegao mačetu 74 centimetra duge oštrice kada je policija u sklopu potrage za daviteljem A. Klipe došla pretražiti njegov dom u Pothumu Plaščanskom. Za razliku od prošlog tjedna kad su privedeni na sud i kad sutkinji nisu htjeli ništa reći, jučer su obojica iznosila obranu. Mikić je, kako kaže njegov otac Milan Orešković, priznao da je ubio staricu koja je sama živjela u kući na kraju sela i da nije imao pomagača u zločinu. A baš u to njegov otac ne vjeruje:

– Moj je sin mršav i slab, bolestan na živce. Ni vojske nije služio. Ne znam zašto ne kaže tko je bio s njim. Ma njega su, dijete, navodili ovi Oskoruši s čijom je kćeri Ivankom živio u njihovoj kući – uvjeren je Milan Orešković. Potvrđuje to i Milanka Udorović, Oreškovićeva supruga, a Mikićeva maćeha:

– On bi ukr'o, al' ne bi ubio – kazala je.

Kad je čuo za zločin u Latinu, Milan Orešković kazao je kako mu je odmah palo na pamet da su to "napravili Jupijevi" (kako zovu Ivicu Oskoruša, Goranova i Ivankina oca).

Pred njihovom je kućom, kazao je, tih dana vidio i mnogo policije. Da je njegov sin ubojica, doznao je, tvrdi, baš od Ivice Oskoruša.

– Bili su i njega i ženu pohapsili i odveli u Ogulin pa pustili. Vrać'o sam se kući, u Plaški, i kraj Oštarija vidio njega. Stopir'o je i ja sam ga povez'o. Putem mi je rek'o: "Milane, Mija je ubio babu za 300 kuna. Mija je to nama svima priča." Bilo je to tri dana prije nego što mi je sin uhapšen. Dogovorili smo se Jupi i ja da ću ja angažirati odvjetnika i da ćemo zajedno organizirati predaju. Ja sam odmah otiš'o reć' policiji da je Milan ubio. A Jupi je, dakako, naš dogovor izigrao i zvao advokata po svom pa sad okolo pričaju da su oni zaslužni za predaju – rekao je Milan Orešković.

Zasmetale su njemu i ženi i tvrdnje Oskoruševe obitelji da Goran nije htio mačetom ubiti policajca, već da je krivac i za pokušaj ubojstva Milan Mikić:

– Savjetov'o sam se ja s odvjetnikom. I bome ću Anđelku Oskoruš, Goranovu majku, koja to priča i krivnju sa svog prebacuje na mog sina, tužiti za klevetu. Jer, rekla je ona i da sam ja pomag'o Milanu u bijegu od policije, donosio njemu i trudnoj Ivanki jesti u šumu, a to nije istina. Pa sa sinom nisam ni govorio, posvadili smo se u 11. mjesecu. Zapravo su njemu pomagali Oskoruši jer su se svi zajedno skrivali i bježali od policije. A moju je kuću policija čuvala. I baš zaslužuju pohvalu za svoj dobro obavljen posao – rekao nam je Milan Orešković. Sina u zatvoru u Karlovcu još nije posjetio jer mu, kaže, ne može doći praznih ruku.

Komentara 6

OB
-obrisani-
06:06 29.07.2010.

tko laže taj bi i ukrao,a tko ukrade taj bi i ubio.tako to od vajkad ide

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
23:43 28.07.2010.

Ma, \'\'ciganska posla\'\', ... Ne kazem da su svi isti, ali, u vecini slucajeva je to tako. Kao, \'\'oni su ga natjerali\'\', ma daj, molim vas lijepo... Tesko zabu naterat u vodu, ...

FE
Felicijen
21:52 28.07.2010.

Pa kakvi su ovo likovi!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije