Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u Domu zdravlja u Zagrebu

Otac prijetio liječnici zato što mu je kći morala na Covid test. Kažnjen je s 377 kuna

bolnica
Pixabay/Ilustracija
29.11.2022.
u 12:06

Vikao je na liječnicu i medicinsku sestru, prijetio im i pokušao nasilno upasti u dom zdravlja, jer je bio uvjeren da njegova kćer nije dobila adekvatnu medicinsku pomoć

Čovjek (42) zbog kojeg je lani u lipnju intervenirala policija zato što je izazvao incident u Domu zdravlja u Zagrebu dobio je svega 377 kuna novčane kazne. Blagu nepravomoćnu presudu zbog remećenja javnog reda i mira izrekao mu je Općinski prekršajni sud u Zagrebu koji ga je prema zakonu mogao kazniti dvostruko višom novčanom kaznom, ali i zatvorom do 30 dana, piše Telegram. Osim što mora platiti 377 kuna novčane kazne, 42-godišnjak mora podmiriti i 300 kuna sudskih troškova. Na ovu presudu ima pravo uložiti i žalbu višem sudu.

Muškarac je vikao na liječnicu i medicinsku sestru, prijetio im i pokušao nasilno upasti u dom zdravlja, jer je bio uvjeren da njegova kćer nije dobila adekvatnu medicinsku pomoć. Sve se to događalo u vrijeme dok su još na snazi bile mjere protiv Covid-19, a upravo to je, utvrdio je sud, razbjesnilo muškarca.

Naime, njegova kćer je 4. lipnja prošle godine došla u dom zdravlja jer ju je boljelo grlo i curio joj je nos. Liječnica joj je rekla da najprije mora napraviti PCR test na Covid-19 budući da je takva bila procedura što ju je propisalo Ministarstvo zdravstva.

“Dobila je uputnicu i objašnjeno joj je gdje može obaviti testiranje. Rekli smo joj i da se s negativnim testom javi na pregled. No, 40-ak minuta kasnije došao je njezin otac koji je također naš pacijent. Lupao je po vratima jer nismo odmah otvorile na njegovu zvonjavu. Vrata Doma zdravlja su se u to vrijeme zaključavala. On je u idućem trenutku počeo vikati da želi antibiotik za svoju kćer. Pitao je zašto smo tražili test na Covid i uvjeravao da ona nema simptome Covida. Pitao je jesmo li položile Hipokratovu zakletvu, te zatim zaprijetio da ćemo vidjeti što će nam se dogoditi, ako mu ne primimo kćer”, prisjetila se medicinska sestra u svom svjedočenju, piše Telegram.

U tom je trenutku do vrata došla i liječnica. Prema njezinim riječima, muškarac je uporno pokušavao ući u Dom zdravlja. Gurao je vrata, ali ih je liječnica ipak uspjela zatvoriti. On je nastavio udarati po njima i vikati, pa uplašene pozvale policiju.

“Jako sam se uplašila jer imam loša iskustva s pacijentima”, izjavila je na sudu liječnica. Optuženi 42-godišnjak u svojoj je obrani negirao krivnju.

“Može se razumjeti da je otac bio ogorčen što je pružanje liječničke pomoći njegovom djetetu bilo uvjetovano testom na Covid-19, no to ne može opravdati način na koji je reagirao prema medicinskom osoblju koje je postupalo prema Ministarstva zdravstva, što god on mislio o tome”, navedeno je u presudi koja bi, prema stavu suda, trebala postići svrhu prekršajnih sankcija, te ukazati okrivljeniku na društveno neprihvatljivo ponašanje na javnom mjestu.

 

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
12:31 29.11.2022.

Tipično: dođe doktoru i traži antibiotik, kao kad u samoposluzi zatraži 10 dkg tirolske.

Avatar Zbregov
Zbregov
12:22 29.11.2022.

plot twist: a i liječnica je sigurno necijepljena 🤡

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
20:04 29.11.2022.

Počelo ispitivanje dr. Faucija u građanskoj tužbi – on je iznenada obolio od amnezije i ne sjeća se ničega. Glavni državni odvjetnici Louisiane i Missourija tvrde da je taj znanstvenik bio duboko upleten u “golemi zavjerenički pothvat” između Bidenove administracije i društvenih medija da se cenzurira bilo tko i svatko tko se protivi Kultu COVID-a. Možda niste čuli ništa o ovom saslušanju, i to ne samo zato što se dogodilo uoči Dana zahvalnosti. Nego zato jer svi mediji kompletno ignoriraju ovaj događaj. A sam doktor Fauci je izgleda iznenada obolio od amnezije i ničega se ne može sjetiti. Sve izjave su tajne, tako da mogu tvrditi da nemaju načina potvrditi što se dogodilo — Još jednom hvala bogu da Elon Musk sada posjeduje Twitter, jer su svi koji su prisustvovali svrgavanju tweetali o onome što se zbiva. Dva republikanska državna tužitelja koja su podnijela izvornu tužbu saveznom sudu su Eric Schmitt iz Missourija, sada izabrani američki senator, i Jeff Landry iz Louisiane. Evo što je Landry rekao nakon završetka svjedočenja: “Vau! Bilo je nevjerojatno provesti 7 sati s dr. Faucijem. Čovjek koji je sam uništio američku ekonomiju temeljenu na ‘znanosti’. Samo da bi otkrio da se ne može sjetiti praktički ničega u vezi s njegovom reakcijom na COVID!” Naravno da ne može. Prava pandemija, barem u Washingtonu, je amnezija – amnezija demokrata, pod prisegom. Što više idete u saveznoj državnoj administraciji, to je vjerojatnije da se, po vašem najboljem sjećanju, ne može setiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije