Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28-GODIŠNJAK OSUĐEN

Otac parkirao na uzbrdici: Sin (5) izbacio auto iz brzine, nastradao drugi (9) koji je stajao iza

Hitna pomoć/Ilustracija
Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
17.03.2023.
u 09:38

Petogodišnjak je ušao u automobil i izbacio mjenjač iz brzine nakon čega je vozilo krenulo unazad, gdje se nalazio 9-godišnjak. Vozilo ga je srušilo na tlo i prešlo kotačima preko njegovih nogu.

Otac Nino (28) proglašen je krivim i osuđen zbog teške ozljede njegova 9-godišnjeg sina kojeg je u srpnju na području Velikog Trojstva u okolici Bjelovara pregazio auto. Prema pravomoćnoj presudi, otac je na uzbrdici poljsko-šumskog puta parkirao Fiat Uno te ga ostavio otključanog, neosiguranog i dostupnog malodobnoj djeci.

Pokraj vozila tada su bila njega djeca starosti 1, 3, 5, 8 i 9 godina. Petogodišnjak je ušao u automobil i izbacio mjenjač iz brzine nakon čega je vozilo krenulo unazad, gdje se nalazio 9-godišnjak. Vozilo ga je srušilo na tlo i prešlo kotačima preko njegovih nogu. Dijete je zadobilo tešku tjelesnu ozljedu, piše Danica

Kako je sudac naveo u presudi, općeopasnom radnjom izazvao je opasnost za život i tijelo ljudi, a kaznenim djelom je prouzročena teška tjelesna ozljeda, čime je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Otac je osuđen na 11 mjeseci zatvora, no kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Riječ je o pravomoćnoj presudi.

VIDEO Policija pregledava zgradu Županijskog suda u Osijeku nakon dojave o bombi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije