Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJKA NIJE DOŠLA

Otac koji je pobacao djecu s balkona već dugo pati od 'vodene glave'

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
12.12.2019.
u 17:18

Na sud u Zadru dovezen je iz Zatvorske bolnice u Zagrebu gdje se nalazi od ožujka.

Nakon što su mu skinuli lisičine s ruku, pogledao je sve prisutne u sudnici zadarskog Županijskog suda, a zatim gotovo bezizražajnog izraza lica obraslog u dugu bradu sjeo na stolac i spustio pogled prema podu, dok su mu s lijeve i desne strane cijelo vrijeme stajala dva pravosudna policajca.

Tako su izgledali prvi trenuci s početka suđenja 54-godišnjem ocu optuženom za četverostruki pokušaj ubojstva svoje djece stare tri, pet, sedam i osam godina, koje je 28. veljače ove godine oko 6 sati pobacao na beton s balkona prvoga kata kuće u Pagu gdje su živjeli kao podstanari.

Majka nije došla

Učinio je to dok su djeca praktički još bila u polusnu, jer ih je jedno po jedno izvlačio iz kreveta i zatim bacao preko balkonske ograde. Što se u sudnici, kamo je 54-godišnji optuženik dovezen iz zagrebačke Bolnice za osobe lišene slobode u koju je zbog teškog zdravstvenog stanja smješten još u ožujku, događalo nakon tih prvih nekoliko minuta za javnost će ostati nepoznanica.

– Tražim isključenje javnosti tijekom cijele rasprave, zbog zaštite djece žrtava mlađih od 18 godina te zaštite obiteljskog života djece i samog optuženika – kazao je na početku rasprave zamjenik županijskog državnog odvjetnika Denis Sokol, a njegovom zahtjevu ubrzo su se pridružili i odvjetnici Ivan Rudić i Boris Grgić koji zastupaju žrtve, ali i Branimir Zorica koji u ovom postupku zastupa optuženika.

Nakon kratkog vijećanja sudac Ivan Marković odlučio je kako će javnost biti isključena s ove, ali i svih budućih sudskih rasprava sve do objave nepravomoćne presude jer su za to ispunjeni zakonski uvjeti, a potom su svi novinari morali napustiti sudnicu. Boris Grgić je nakon rasprave koja je potrajala manje od sat vremena tek kratko kazao da je u srijedu ispitan jedan svjedok, a riječ je o policajcu koji je među prvima došao na poprište grozomornog događaja.

Uz njega je sudsko vijeće saslušalo i psihijatrijskog vještaka, dok majka djece koja je bila pozvana, a koja je trenutno zajedno s djecom smještena u SOS dječjem selu u Lekeniku, na raspravu nije došla. Iduća rasprava zakazana je idućeg tjedna 17. prosinca u 10.30 sati.

“Vodena glava”

– Kada je u pitanju visina kazne, nemojte se razbacivati brojkom od 50 godina, jer iako je optužnica podignuta zbog četiri kaznena djela kvalificiranog oblika pokušaja ubojstva, tu su propisane maksimalne kazne zatvora. Tek će dokazni postupak koji je sada u tijeku otkriti pravo stanje stvari i odlučiti o tome kakva će sankcija biti u konkretnom slučaju.

Kako je riječ o osobi koja je bitno smanjeno ubrojiva, zakon propisuje blaže kažnjavanje za takve situacije – kazao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru. Inače, 54-godišnji otac s Paga već dulje vrijeme pati od hidrocefalusa, odnosno “vodene glave”, čiji su simptomi usporen hod i poremećaj kognitivnih funkcija te glavobolje, koje mogu prijeći u atrofiju i sljepoću. 

Komentara 3

BE
Bel
17:35 12.12.2019.

Cim zatvaraju sudjenje za javnost, prica nije cista.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
23:06 12.12.2019.

Pati on od prazne glave. Zapravo, ne pati, drugi pate zbog njegove praznoglavosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije