Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽAN ZAVRŠETAK

Otac 26 dana tražio kćer spašenu u potresu u Turskoj, a onda je pronašao na groblju za siročad

Aftermath of the deadly earthquake in Bozhoyuk
Foto: SUSANA VERA/REUTERS
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.03.2023.
u 23:18

Djevojčicu spašenu iz ruševina obiteljske kuće nakon potresa u Turskoj otac je tražio gotovo četiri tjedna. Naposljetku je saznao da je preminula u bolnici te je potom pokopana na groblju za siročad

Nakon 26 dana potrage za kćeri koja je izvučena iz ruševina nakon potresa u jugoistočnoj Turskoj, otac Abdulah Aktas njeno je tijelo pronašao na groblju za siročad. Nakon što su potresi pogodili Kahramanmaras, Aktas i njegova obitelj našli su se zarobljeni pod ruševinama kuće. Spašen je nakon 10 sati, a kćer Mukaddes Erva nakon 16 sati te kolima hitne pomoći prevezena u bolnicu. Kada je saznao za njeno spašavanje krenuo je u potragu.

Gotovo četiri tjedna poslije otkrio je da je umrla u bolnici i potom bila pokopana na groblju za siročad. Ostali članovi Aktasove obitelji, među kojima su druga kćer, supruga i sestra, preminuli su pod ruševinama. Prema pisanju N1info.ba nije riječ o izoliranom slučaju, već su u medijima nerijetke vijesti o djeci izgubljenoj nakon što su spašena iz ruševina i prevezena u bolnicu.

Više od 50 tisuća ljudi poginulo je nakon dva snažna potresa u razmaku od nekoliko sati 6. veljače u Turskoj i Siriji. Samo u Turskoj poginulo je više od 45 tisuća ljudi. Spasilački timovi uglavnom su izgubili nadu da će više od tri tjedna nakon katastrofe pronaći preživjele pod ruševinama.

Spasioci su u četvrtak pronašli živog bijelog terijera pod ruševinama u Antakyji, objavila je agencija Anadolu. Pronađeno je i beživotno tijelo muškarca za kojega se vjeruje da je vlasnik psa. Pas je preživio jer je pronašao hranu pod ruševinama. Anadolu piše da je u četvrtak pod ruševinama kuće u Gaziantepu spašeno pet ovaca i koza.

VIDEO 13-godišnji dječak spašen nakon 228 sati ispod ruševina u Turskoj

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije