Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI ZELENI NATJEČAJ

Osvoji izlet u Nacionalni park Krka za cijeli razred

Mali zeleni
Večernji list
31.08.2023.
u 16:20

Kada se maštovite ideje rađaju u malim srcima onda nastaje velike promjene. Otvorite svoje srce prirodi, um prepustite mašti i osvojite vrijedne nagrade uz Večernji list i “Mali zeleni natječaj“.

U životu često kažemo da su velike stvari rezultat velikih napora. Međutim, povremeno nas mali podsjetnici iznenade da i sama "mašta može svašta". Upravo takvo osvježavajuće iznenađenje je "Mali zeleni natječaj" koji spaja najmlađe generacije s najvažnijom misijom današnjice - očuvanjem našeg planeta. Bez obzira na to jeste li prvašić koji se tek upoznaje s riječima, osmaš koji prkosi svim matematičkim zagonetkama ili srednjoškolac koji već sada razmišlja o upisu na fakultet, ovaj natječaj čeka vaše zelene ideje koje će spasiti naš dragi planet od velikih klimatskih promjena.

Putem maštovitog videa, natjecatelji će pokazati kako mogu postati mali, ali moćni protagonisti u spašavanju Zemlje od klimatskih izazova. Na temelju različitih dobna skupine, natjecatelji će se suočiti s različitim aspektima klimatskih promjena.

“Liga pravde zelenih heroja“ zove učenike od prvog do četvrtog razreda da osmisle svoje vlastite superjunake koji će donijeti rješenja za klimatske probleme. Jesu li to vodeni zmajevi koji čiste oceane ili pak zvjezdani znanstvenici koji vraćaju snijeg na planine? I, važnije od svega, kako biste vi, mali zeleni superjunaci, mogli preuzeti njegove ili njezine odlike i pomoći planetu?

Ako ste već zakoračili u više razrede, "Moja zelena škola" je prava stvar za vas. Razmislite o tome kako bi vaša škola mogla postati prava zelena oaza, koristeći obnovljive izvore energije i brinući se o otpadu i reciklaži.

Srednjoškolci se suočavaju s izazovom "Zeleni gradovi". Zamislite gradove budućnosti u kojima svaka zgrada ima svoj vrt, a tramvaji voze na solarnu energiju. Kreativni video neka bude vaš alat u pokazivanju svijetu kako vi vidite zelenu budućnost. Nemojte zaboraviti, svaki mali korak vodi do velike promjene.

Cilj ovog natjecanja nije samo potaknuti dječju maštovitost i kreativnost, već i educirati mlade o važnosti očuvanja okoliša. Ovdje nema granica za maštovitost, jer vi ste ti koji nosite ključeve planetarne promjene. Vaša kreativnost, kvaliteta i ideje su vaši supermoćni saveznici. Zajedno ćete postati junaci i dati svijetu ono što mu najviše treba - nadu u svjetliju i zeleniju budućnost.

Fond nagrada uključuje:

  • 3x prijevoz i ulaznice za Nacionalni park Krka za cijeli razred pobjednika kategorije (nagradu je moguće iskoristiti u prvoj polovici 2024. godine)
  • 3x pretplata na Večernji list Premium i Večernji list e-novine za cijeli razred pobjednika kategorije
  • 30x ekskluzivnih fotografija prirode iz arhive foto i video agencije Pixsell za razred pobjednika kategorije
  • 3x sadnice stabla na lokaciji po izboru Večernjeg lista uz dokument s potvrdom gdje je vaše drvo zasađeno

Natječaj traje od 1. rujna 2023. do 31. prosinca 2023. godine. Prijava i predaja radova moguća je u navedenom razdoblju, a nagradu je moguće iskoristiti u prvoj polovici 2024. godine.

Ostala pravila nagradnog natječaja potražite na linku.

Započnite maštati, pišite, crtajte i oblikujte! “Mali zeleni natječaj“ čeka baš vas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije