Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'vrijeme je za visoke pete u visoku politiku'

Osvježenje na političkoj sceni: Mlada influencerica sastavila nezavisnu listu Gen Z za EU izbore!

Foto: Screenshot /Instagram/Nina Skocak
10.04.2024.
u 16:53

Odlučila je sastaviti listu isključivo s mladim ljudima od 19 do 30 godina.

Poznata hrvatska influencerica Nina Skočak (26), koja na društvenim mrežama promiče održivu modu i često se osvrće na političke teme koje nastoji približiti mladima, odlučila se kandidirati za Europski parlament s nezavisnom Gen Z listom.

Mlada influencerica svoj sadržaj najviše dijeli putem TikTok, na kojoj ima preko 200.000 pratitelja i gotovo 12 milijuna reakcija. Studirala je paralelno novinarstvo i politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a trenutno živi u Bruxellesu i radi za EU institucije. Politikom se bavi već nekoliko godina i smatra da su upravo mladi ti koji će uvesti promjene i otkriti pozitivnu stranu politike. Nina je na svom Instagram profilu objavila objavu "Idemo na Europske izbore, vrijeme je za visoke pete u visoku politiku". Nezavisna lista kako bi izašla EU izbore treba prikupiti 5 tisuća glasova, Nina Skočak poručila je javnosti da prate njen profil kako bi vidjeli lokacije na kojima skupljaju potpise i na taj način podržali ovu mladu inicijativu. 

"Idemo se kandidirat za Europski parlament! Diplomirala sam europsku politiku i radim za EU institucije. Odlučila sam se pokrenuti u sferi za koju znam da sam stručna i okupila sam 12 fenomenalnih mladih ljudi od 19-30 godina. Sad nam treba vaša podrška da sakupimo 5000 potpisa do 23.4! Program i kandidati su u opisu mog profila" stoji u objavi Nine Skočak. 

 

U intervjuu za N1 je rekla da će se zalagati za politike mladih jer je to problem, ne samo u Hrvatskoj, već u cijeloj Europi. “Stranka umirovljenika ima više mladih na listama nego HDZ, od ukupno 151 samo troje mladih… Kako je moguće da interese naše generacije ne zastupa nitko? Stalno nam govore da je važno glasovati, ali ne i sudjelovati”, rekla je Nina i dodala: “Želim pokazati da je mladima, a posebice mladim ženama mjesto u politici i da politika nije rezervirana samo za sredovječne muškarce”.

FOTO 'Bio je kolovođa: Evo kako je Andrej Plenković izgledao kao dijete

1/16

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije