Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruke mržnje

Osvanuo novi grafit, Pupovac poručio: Ovo je opasno za sve, ne samo za Srbe

Zagreb: Milorad Pupovac komentirao je raspuštanje Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
13.06.2020.
u 21:23

- U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit', a ne samo tri. Ubi Srbina - piše na pročelju zgrade, a policija već istražuje ovaj čin.

Nakon slučaja s transparentom koji su izvijesili navijači u Kustošiji, a čija poruka poziva na nasilje prema Srbima, u petak ujutro u zagrebačkom naselju Borovje, u ulici Grada Chicaga, osvanuo je grafit sa sličnim sadržajem.

 - U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit', a ne samo tri. Ubi Srbina - piše na pročelju zgrade, a policija već istražuje ovaj čin, piše RTL.

Milorad Pupovac komentirao je nove poruke mržnje.

- Mogu samo kazati kako mi se čini da pod pritiskom šovinizma, mržnje i nasilnosti nekih grupa, nekih političkih aktera koji su je obnovili u kampanji za ove izbore, i mi Srbi u Hrvatskoj, i Hrvatska sve teže dišemo. Poput onog Afroamerikanca zbog kojeg je ustala cijela Amerika i pridružio joj se dobar dio svijeta, pa i mi iz Zagreba prije nekoliko dana - kazao je te dodao:

- Očito je da bismo obranili demokraciju u Hrvatskoj, da bismo sačuvali obraz kao članica Europske unije, da ne bismo doveli u pitanje svoje članstvo u NATO-u, morat ćemo ustati protiv ovakvih poruka. Spirala mržnje bila je takva u različitim razdobljima povijesti, takva je bila i kod nas. I takva se sad obnavlja. Kontrolirali smo je koliko smo mogli proteklih godina, ali s pojavom nekih političkih aktera na sceni, ona je kulminirala. Onih koji na Srbima i mržnji prema Srbima, na atavizmu mržnje prema Srbima žele osvojiti vlast ima ih više, u više stranaka, više pokreta, u više koalicija.

Pozdravio je reakcije predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića vezano uz incident u Kustošiji, kao i dijela javnosti i političara.

- Svaka čast i predsjedniku i premijeru. Svaka čast i nekim političkim grupacijama, mahom manjima, nevladinim organizacijama, mahom manjima. Svaka čast i medijima, većini nacionalnih medija. Oni obavljaju ono što bi trebao obavljati svatko, svaki građanin, svaki političar, svaka stranka. A to je - reći: 'Dosta je!', jer ovo je opasno za sve - kazao je za RTL Milorad Pupovac.

Video - Milanović o sramotnom natpisu u Zagrebu: To je govor mržnje, a ne prekršaj

Komentara 118

Avatar Idler
Idler
22:01 13.06.2020.

A lak se uvjek najde neki "crtač" vu ove predizborne cajte 😝

AR
ares2020
22:09 13.06.2020.

Uvijek pred izbore isto.... kome je to politički korisno nije teško zaključiti...

Avatar FrancJunior
FrancJunior
22:24 13.06.2020.

Pupovac pod hitno da mi se javi u Beogradu, kako bi dobio najnovije instrukcije za vredjanje Hrvatske i Hrvata! Uu drugarski pozdrav, Vrhovni Komandant nepobedive Vojske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije