Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV VIKTOR BASA

Osumnjičenom za ubojstvo bankara Dedića određen istražni zatvor

Tomislav Vikotr Basa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
30.01.2020.
u 19:41

Basa, inače državljanin Nizozemske, Švicarske i Hrvatske, uhićen je prije par dana nakon što je došao u Hrvatsku

Zagrebački Županijski sud odredio je u petak istražni zatvor protiv 49-godišnjaka osumnjičenog da je prije više od dvadeset godina ubio bankara Ibrahima Dedića.

 

Osumnjičeniku koji uz hrvatsko ima švicarsko i nizozemsko državljanstvo istražni zatvor određen je zbog opasnosti od bijega, doznaje se od njegovog branitelja Ivana Krnića koji je najavio žalbu na odluku o istražnom zatvoru.

Muškarac, po pisanju medija Tomislav Viktor Basa, doveden je na sud oko 17 sati nakon što je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu koje je protiv njega pokrenulo istragu.

Terete ga za ubojstvo bankara Ibrahima Dedića 1999. na zagrebačkoj Peščenici u kojem su sudjelovala još dvojica zasad nepoznatih počinitelja.

Osumnjičenik je zadnjih desetak godina živio izvan Hrvatske, a uhićen je nekoliko dana nakon što je došao u Hrvatsku, gdje ima rodbinu. Od ranije nije imao policijski dosje, a kad ga je policija suočila s konkretnim dokazima, reagirao je prilično hladno, a branio se šutnjom.

Policija ga je čekala nekoliko godina da dođe u Hrvatsku kako bi potvrdila svoju sumnju da je 3. srpnja daleke 1999. ubio bankara.

 

Tomislav Vikotr Basa
1/15


 
Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
16:30 30.01.2020.

malo mi je čudno da ste objavili sve o osumnjičenom... ime i prezime..sliku.. kojim razlogom? a npr.onom romu koji je prijetio liječnicima i razbio pola bolnice ni inicijale....

BA
Barbasmora
16:47 30.01.2020.

Tko? Lijevi ili desni na fotografiji?

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
16:34 30.01.2020.

Ne izgleda mi taj u tamno plavom da bi nekog smaknuo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije