Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kistanje

Osumnjičeni piroman u istražnom zatvoru: 'Upaljačem je zapalio suhu travu'

požar
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
27.07.2018.
u 12:54

Osumnjičeniku je sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoka

U jednomjesečnom istražnom zatvoru završio je 50-godišnjak kojega šibensko tužiteljstvo tereti da je 23. srpnja izazvao požar u Modrinom Selu u općini Kistanje koji se proširio na gotovo šest hektara suhe trave i raslinja.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku u petak je izvijestilo da je ispitalo osumnjičenika za „dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“, kojemu je sudac istrage, na njihov zahtjev, odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoka.

„Postoji osnovana sumnja da je 23. srpnja 2018. oko 12,30 sati u mjestu Modrino Selo, na otvorenom prostoru na udaljenosti od trideset metara južno od obiteljske kuće nepoznatog vlasnika, upaljačem zapalio suhu travu i time izazvao požar koji se proširio na ukupnu površinu od 5,8 hektara suhe trave i niskog raslinja.

Osnovano se sumnja da je potom, kad ga je uočio poznanik i povikao mu da prestane paliti vatru i odlazi, otišao s mjesta događaja. Požar se potom proširio na udaljenost od tristo metara od kuća u obližnjem zaseoku, a daljnje širenje požara je spriječeno intervencijom vatrogasaca“, izvijestilo je tužiteljstvo.

požar
1/23
Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Apsalar
Apsalar
15:25 27.07.2018.

Da ne bi slučajno napisali "abolirani četnik", ili ime, ili nacionalnost. No zato kad je o branitelju počinitelju bilo čega riječ, to se stavlja u naslove. Sram vas bilo!

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:36 27.07.2018.

Lojalan Srbin uglavnom. Po popisu stanovništva 1991. selo su sačinjavali 99% Srba i jedan Crnogorac. 2011. selo ima 47 stanovnika. Zašto se sad krije nacionalnost? Zašto to nije terorizam? Zašto Pupavac šuti sad?

RE
Rex
13:13 27.07.2018.

Objavite ime i prezime tog "piromana"......da se zna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije