Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješna akcija

Ugašen požar kod Zadra, na vatru izbačeno 800 tona vode

požar kod Zadra
Foto: HRZ/M. Karačić
1/10
26.07.2018.
u 21:19

Brzo se vatra širila i napredovala, bilo je puno gorive mase jer se radilo o gustoj borovoj šumi, rekao je bojnik Markač

Zračne protupožarne snage s dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH uspjele su zajedno sa zemaljskim vatrogascima u četvrtak oko 17 sati ugasiti požar na području Kožina kod Zadra, koji je ujedno bio i najveći požar u ovoj godini u Zadarskoj županiji.

Zahvaljujući brzoj i koordiniranoj akciji zračnih i zemaljskih snaga požar je nakon dva sata djelovanja ugašen, a na požarište je izbačeno oko 800 tona vode.

Kapetan posade na Canadairu CL-415 koji je gasio požar u Kožinu, bojnik Ivica Markač kazao je kako je požar bio vrlo zahtjevan.

– Brzo se vatra širila i napredovala, bilo je puno gorive mase jer se radilo o gustoj borovoj šumi, no dosta smo brzo reagirali, a blizu je bilo i uzimanje vode. Kuće nisu bile ugrožene, a u završnoj fazi osiguravali smo požarište natapanjem kako ne bi došlo do ponovnog razbuktavanja vatre – istaknuo je bojnik Markač.

Ovo je jedanaesti požar na kojemu su angažirane zračne protupožarne snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni (6 u Šibensko-kninskoj, po 3 u Zadarskoj i 2 u Splitsko-dalmatinskoj županiji).

Požari u Grčkoj

požar kod Zadra
1/31
Ključne riječi

Komentara 9

OB
ObrenM
17:02 26.07.2018.

Za paljenje Lijepe nase-prijeki sud.

DH
dalibor.hren
08:02 27.07.2018.

Pred zid!

DU
Deleted user
17:24 26.07.2018.

predlazem organizirati strazu sa puskama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije