Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irak

Osuđen na smrt, a dali mu dodatnih 10 godina zatvora

tarik aziz
Reuters/PIXSELL
30.11.2010.
u 10:46

Nova presuda odnosi se na optužbe da je Aziz sudjelovao u progonu Kurda tijekom iransko-iračkog rata. Dva Sadamova polubrata kojima se također sudilo po istoj optužnici oslobođeni su krivnje

Bivši irački ministar vanjskih poslova, sedamdesetčetverogodišnji Tarik Aziz osuđen je na dodatnih 10 godina zatvora zbog progona Kurda, iako iza sebe već ima presude na smrt i na 15 godina zatvora. Nova presuda odnosi se na optužbe da je Aziz sudjelovao u progonu Kurda tijekom Iransko-iračkog rata. Dva Sadamova polubrata kojima se također sudilo po istij optužnici oslobođeni su krivnje.

Ipak, irački predsjednik Jalal Talabani ponovio je svoj stav kako neće potpisati nalog za Azizovo smaknuće zbog njegovih poznih godina i činjenice da je Aziz kršćanske vjeroispovijesti.

Ključne riječi

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
13:15 30.11.2010.

onovio je svoj stav kako neće potpisati nalog za Azizovo smaknuće zbog činjenice da je Aziz kršćanske vjeroispovijesti. Svjetski policajci su nam naredili da sudimo i ubijamo samo muslimane ...

TM
t_mirko
00:25 01.12.2010.

Zasto Tarik nije Tariq ili zasto Jalal nije Dzalal?

Avatar seneka
seneka
12:35 09.12.2010.

jer taj nješto u rodu našem Tariku,daiđa,amiđa il šta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije