Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Bankari u Metkoviću ukrali 703.000 eura, sada su dobili zatvorske kazne

Hamburg: Sigurni depoziti u bankama
Foto: Daniel Reinhardt/DPA
1/4
02.03.2023.
u 20:27

Troje bankarskih službenika osuđeni su za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službenih ili poslovnih isprava, čime su banku oštetili za više od 700 tisuća eura. Kažnjeni su novčanom kaznom od gotovo 450 tisuća eura

Županijski sud u Dubrovniku je donio prvostupanjsku presudu protiv troje bankarskih službenika zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službenih ili poslovnih isprava, čime je banka u kojoj su radili oštećena za 703.000 eura. Nepravomoćnom presudom su optužene dvije bankarske službenice osuđene na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, a jedan optuženi bankarski službenik na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Presudom je dosuđen, djelomično, imovinskopravni zahtjev oštećene banke tako da se optuženicima nalaže solidarno isplatiti 448.054 eura, zajedno s pripadajućom kamatom, a u cijelosti se dosuđuje imovinskopravni zahtjev osiguravajućem društvu od 196.643 eura.

Radi se o slučaju kad su se od 1. siječnja 2016. do 9. travnja 2019. u Metkoviću bankarski službenici koristili ovlastima raspolaganja gotovinskim novcem u blagajni i gotovinskim novcem u bankovnom trezoru, sastavljali naloge o prividnim novčanim, kunskim i deviznim uplatama na svoje tekuće račune, devizne račune i žiro-račune, te na tekuće i devizne račune drugih osoba. No, ni oni ni članovi njihovih obitelji nisu stvarno uplaćivali svoj novac, nego su na ime tako neistinito evidentiranih uplaćenih iznosa dalje koristili novac pohranjen u blagajni i trezoru poslovnice.

VIDEO: Crnogorski vozač u kombiju prevozio 250 kilograma marihuane, otkriven kod Lučkog

Komentara 2

Avatar Hrvatski_frustriranko1
Hrvatski_frustriranko1
22:22 02.03.2023.

taj novac je znači potršen? Bankama dosuđeni iznos neće nikad platiti, već nakon odsluženja relativno kratke kazne će otići u Njemačku ili dr. jer u hr nema smisla da se zapošljavaju jer će im ovrhom skidati od plaće i penzije dok su živi.

LI
liliZG
13:19 03.03.2023.

a di je ta lova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije