Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo za najbolje
Povratak na članak

Oštri kriteriji: Položena viša razina matematike uvjet za upis fakulteta

Položena viša razina matematike uvjet je za upis onima koji žele biti psiholozi i učitelji.

Komentari 14

OB
-obrisani-
02:49 10.11.2011.

Jadna djeca. Na kraju ce studij biti samo za odabrane. Ili izuzetno pametne ili izuzetno bogate...

VL
AP
ApolloKrid
20:52 09.11.2011.

Aleksa Bjeliš. Ti si sramota za ljudski rod. Ovaj čovjek nije mi se udostojio odgovoriti na mail poslan prije 4 godine. Bio sam najbolji student jednog od fakulteta ZG sveučilišta i molio sam za njegovu pomoć prilikom zapošljavanja. Danas su mi otvorena su vrata raznih svjetskih sveučilišta, ali ne i ova njegova . Zato i je ZG sveučilište na 1001 mjestu u svijetu. A druga da ne govorim. To je rezultat 60 godina zapošljavanja po rodbinskim vezama (komunističkim i kasnije HDZ ovskim).

VL
MV
Mato Vilac
21:12 09.11.2011.

A kako komentirati članak.? Studirao sam davnih dana kad je studiranje bilo besplatno, kad su ispitni rokovi bili početkom godine poznati za cijelu godinu Ako bi se rokovi važnih predmeta poklapali molili smo profesore promjene datuma i to bi biloo provedeno .Rokovi su bili mjesečno i mogli smo rasporediti vrijeme učenja. Nisam nikad čuo da se ispiti igdje kupuju ( nije bilo ljetnih rasprodajakao naa ekonomskom). Predavanja su držali profesori a ne asistenti. Uz današnje u informatizaciju i dostupnost informacija studiranje po starome bila bi pjesma.Mi smo teže dolazili do literature.Fakulteta npr ekonomske struke namnožilo se van svake pameti. Sad je doba Bolonje, svaki faks ju tumači na drugačiji način, a ono što je trebao biti jedan od prednosti- prelasci u druge sredine radi nastavka studija, uglavnom se ne može realizirati niti unutar HR. Srednjoškolci su sluđeni instrukcijama radi upisa željenog faksa.

VL
AP
apaurin
21:51 09.11.2011.

nikdva : Džaba tebi tvoga faxa , kad si polupismen ,, toliko pravopisnih grešaka za jednog akademskog građanina je nedopustivo !!! To što si možda završio neki tehnički fax pa misliš kako ti poznavanje gramatike i pravpisa nije potrebno teavpisa nije potrebno te ni malo ne opravdava .

VL
PA
pariz16
00:01 10.11.2011.

Aleksa odi ti u jugoslaviju i tamo ruši studije,tu je već sve srušeno sad treba uništiti i to malo fakulteta i po mogučnosti privatizirati na naš način-smrade

VL
AR
ariesrevelator
02:19 10.11.2011.

Appolokrid Daj ne gluparaj. Bjeliš je loš zbog drugih stvari ...

VL
OB
-obrisani-
02:51 10.11.2011.

apaurin FaX??? Zar nije faks?!

VL
OG
Oger
08:46 10.11.2011.

10.11.2011. u 02:49h Lav11 je napisao/la: Jadna djeca. Na kraju ce studij biti samo za odabrane. Ili izuzetno pametne ili izuzetno bogate... ----------------------------------------------------------------- Ne, nego za one koji ce UCITI.

VL
DO
doktorica
15:20 10.11.2011.

Bolonja im je ionako propala,pa sad traže nešto novo....

VL
CR
crocro
19:18 10.11.2011.

E, pa onda i onima koji su se opredjelili za matematiku dajte da polažu razinu A psihologije. Dajte dimnjačaru test iz sposobnosti zidanja, a soboslikaru iz povijesti umjetnosti. Molim vas, dajte ljudima testove nejteže kategorije iz onih područja za koja su se opredijelili jer će mo jedino tako dobiti prave specijaliste iz struke. O, Bože, vidiš li što rade.

VL
OB
-obrisani-
22:38 10.11.2011.

Još jedan u nizu pokazatelja kako se paraziti i štetočine sa državnog korita takmiče tko će više uzeti sa državnog korita . Zašto bi psiholog trebao imati položenu višu razinu matematike ili zašto bi inženjer elektrotehnike morao imati višu iz hrvatskog . Već se pokazalo kako ovaj nakaradni sustav extravisokoobrazovanih uspješno diskvalificira kvalitetne fizičare, kemičare i matematičare (posebno iz strukovnih škola) jer im ne idu jezici a prednost daju štreberima . Stari dobri Šuvarov unatoč nizu nedostataka je bio daleko najbolji od svih nakaradnih improvizacija zadnjih godina , ali koga briga bitno da se bacaju novci. Ukidanje prijemnih ispita je dovelo do inflacije odlikaša koji pojma nemaju, ali to nikoga nije briga, pa \"struka\" je rekla da oni loše utječu na djecu.

VL
CR
crocro
06:46 11.11.2011.

Budućeg stručnog specijalistu neke struke trebaju gnjaviti s onim znanjima koja su usko povezana s njegovom specijalističkom strukom, a ne mu uvjetovati nekim drugim znanjima koja mu neće trebati u svojoj struci. Što će psiihologu matematika, on treba imati samo temelja znanja iz matematike a ne znanja koja stavljaju testove na A razinu. Svakoj struci za koju su se studenti opredijelili dajte testove iz tih struka upravo zato što će tako izrasti u vrhunske stručne specijaliste svoje struke, a ne da vrijeme gube lupajući ono što im neće trebati. To je kao da budućem zidaru namećete testove iz povijesti, krojaču poznavanje struke zidanja ili gradnje mostova. Ako se netko opredijelio za stručnu specijalnost u nekom području, onda izmislite takve testove više razine, pa ako hoće postati takav stručnjak neka se onda pripremi za veća znanja iz samo svoje struke. Otsalo ga ne treba zanimati jer ionako ima temeljna znanja iz svim poglavlja.

VL
CR
crocro
06:54 11.11.2011.

I samo da dodam. Svugdje i gdje treba i gdje ne treba samo matematika, matematika i matematika. Dobro. A da li matematičarima dajete testove A klase iz Hrvatskoj jezika, da li matematičarima dajete testove A klase iz povijesti umjetnosti ili glazbenog odgoja, da li matematičarima dajete A testove iz likovne kulture, da li matematičarima dajete A testove iz zemljopisa itd itd. Ovo nema nikakvog smisla i to ćete brzo mijenjati jer ne drži vodu i nikada nećete proizvesti vrhunske stručne specijaliste svojih struka jer od drugih znanja neće moći učiti ono za što su se opredijelili. Samo eksperimentirate, pametni ste doktori nauka a stalno radite promašaje obrazovanja.

VL
EU
eurobanana
06:34 12.11.2011.

Sad sam svatio zasto \"visa mathematik\" . pa svi HDZ ovci je imaju . a Hr , tone pa ga tone u dugovima to se zove visa matematika . Univerziteti u HR. ne skoluju i strucno ne obrazuju studente . . Njemacka sa se prihvati uzor skolovanja,imaki bi malu swizu uHR . ovako imamo puno STRUCNJAKA s VISOM matematikom . Sa tim diplomama u svijetu ih skoro nitko ne prizna osim par drzavica

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.