Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADIMIR PUTIN

Oštre kritike SAD-u: 'Mi smo vama dali uranij, odgovorili ste bombardiranjem Beograda'

Vladimir Putin u Sočiju
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
20.10.2017.
u 09:52

'S ruske strane demonstrirana je nepristrana otvorenost i povjerenje'

Ruski predsjednik Vladimir Putin kritizirao je SAD jer se nije držao sporazuma u nizu međunarodnih ugovora o razoružanju.

Kazao je kako Moskva neće izići iz međunarodnih ugovora, ali obećao je da će jednako odgovoriti na postupke Washingtona.

Govoreći tijekom godišnjeg sastanka na "Valdai Discussion Clubu" u Sočiju, na kojem gostuju međunarodni novinari, Putin je podsjetio na program ''Megatons to Megawatts'' koji je trajao od 1993. do 2013. godine. Tada je Rusija držala obogaćeni uran, ekvivalenta od oko 20.000 nuklearnih bojevih glava, u službi američkih elektrana.

Vladimir Putin u Sočiju
1/6

Putin je rekao kako su u sklopu onoga što je nazvao ''jednim od najučinkovitijih napora u razoružanju u povijesti'' američki dužnosnici 170 puta posjetili vrhunske ruske objekte i postavili stalne radne prostore Rusije, ukrašene američkim zastavama, piše RT.
 
– S ruske strane demonstrirana je nepristrana otvorenost i povjerenje – kazao je Putin i dodao kako je stotinu američkih dužnosnika imalo pravo provesti inspekcije ruskih nuklearnih postrojenja.

– Ono što imamo zauzvrat dobro je poznato – potpuno zanemarivanje nacionalnih interesa, podrška separatizmu na Kavkazu, zaobilaženje Vijeća sigurnosti UN-a, bombardiranje (Jugoslavije) Beograda, invaziju na Irak itd. SAD je htio vidjeti stanje našeg nuklearnog oružja i gospodarstva pa zaobići međunarodno pravo – rekao je Putin.

Putin naglašava kako je neprijateljska politika Washingtona vratila odnose dviju zemalja na pedesete godine prošlog stoljeća, a spomenuo je i kako je za vrijeme hladnog rata postojalo više međusobnog poštovanju dviju supersila.

Komentara 85

Avatar toxic alien
toxic alien
10:30 20.10.2017.

Putin izgleda kao jagnje u poredjenju sa americkim i europskim politickim hijenama. Zapad vodi kurvanjsku politiku prema Rusiji jos od pada komunizma, suprotno svim dogovorima i ugovorima. I jos ga sotoniziriju na svakom koraku iako je beskrajno posteniji od svih njih. Ako je itko lider slobodnog svijeta, onda to definitivno nije nitko sa Zapada, to moze biti samo Vladimir Putin.

GV
golub Vaso
10:52 20.10.2017.

vođa slobodnog svijeta, treba slušati njegov glas

Avatar 123456
123456
10:44 20.10.2017.

najkrače - bljuje mi se od zapadnih "demoktata" - lažljivaca, pljaćkaša i koljaća!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije