Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Gornjoj Maoči

Zbog zastava ISIL-a policija u Gornjoj Maoči. Ostojić: Nije prvi put da se takvi incidenti događaju u BiH

Gornja Maoča
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.02.2015.
u 15:06

Ja pozdravljam sve aktivnosti sigurnosnih službi koje idu za tim da se smanji rizik od terorizma, rekao je ministar Ranko Ostojić

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić komentirao je danas incident u bosanskom selu Gornja Maoča blizu granice s BiH gdje se vije zastava ISIL-a.

– Nije prvi put da se takve situacije događaju u susjednoj BiH. Pozdravljam sve aktivnosti sigurnosnih službi koje idu za tim da se smanji rizik od terorizma – rekao je ministar Ranko Ostojić i dodao da hrvatske sigurnosne službe rade dobro i da se građani ne trebaju brinuti.

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) naime, danas je poduzimala određene aktivnosti usmjerene prema osobama koje su zastave istaknule na ovoj kući, javlja Klix.ba

 – SIPA zajedno s drugim policijskim agencijama poduzima određene aktivnosti u dogovoru s tužiteljstvom BiH. Za sada o poduzetim mjerama ne možemo više kazati, ali će javnost o postignutim rezultatima biti pravovremeno obaviještena – kazala je glasnogovornica.

Dnevni Avaz javlja kako njihovi reporteri na kućama stanovnika u selu Gornja Maoča "nisu zatekli izvješene zastave Islamske države, kao ni druga teroristička obilježja". Avaz piše i kako su pripadnici policijskih snaga napustili selo te neslužbeno doznaje kako nije bilo nikakvih uhićenja kao ni incidenata prilikom ulaska u selo.  I

Edis Bosnić, pripadnik selefijske zajednice u Gornjoj Maoči kazao je da oni "žive normalan i miran život" i da zastave IS-a koje su se dan prije pojavile u tom selu nisu djelo te zajednice.

Objasnio je kako je u selo došlo "dvoje ljudi sa strane" koji su na napuštenu kuću izvjesili zastave IS-a i da zajednica kojoj on pripada nema ništa sa tim djelom.

>> Na kućama u Gornjoj Maoči zastave Islamske države

Komentara 39

KA
KaNiDora
11:13 05.02.2015.

Ovaj sve zna. Zato nam sve moguće agenture vršljaju po državi a oni hapse djecu s parolama protiv režima

AJ
ajmo
11:14 05.02.2015.

Ranko Milicioner je rekao ne brinite mam mi je lakše i ne brinem se samo me malo strah.E da i što se desilo onoj pudlici SAUCHI iz ureda premijera?NIŠTA.

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
13:20 05.02.2015.

Pa ne izgleda kao da je kuća napuštena, muljaju ovi muslići!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije