Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje

Osteopatija – tehnika koja pacijenta oslobađa od napetosti

Osteopatija
Ivančica Jurčević/VLM
07.10.2011.
u 08:56

U Zagorju jedino Dragica Radanović iz Zaboka ima certifikat za obavljanje osteopatije, a cijena tretmana je 250 kuna

Osteopatija kao metoda liječenja svojevrsna je novost u Zagorju, a s obzirom na to da županija vodi brigu o zdravlju te je u sustavu Zdravih županija i gradova, dožupanica Sonja Borovčak sazvala je konferenciju za novinare kako bi se ta metoda približila javnosti. S obzirom na to da je osteopatija vezana uz fizijatriju, održat će se stručni skup za fizijatre i fizioterapeute.

Osteopatiju su predstavile stručnjakinje, Velda Lulić, koja živi i radi u Kanadi, Dragica Radanović, viša fizioterapeutkinja, te Gordana Vešligaj uime Hrvatskog društva za promicanje osteopatije. Primjenom osteopatskih tehnika oslobađa se napetost u tkivu što dovodi do poboljšanja cirkulacije, pokretljivosti, smanjenja boli i boljeg funkcioniranja organizma. Takav koncept liječenja pogodan je za djecu i odrasle koji boluju od raznih vrsta bolesti – bolovi u leđima, ozljede, neurološka oštećenja, nedostatak koncentracije i nema veze s istočnjačkim vještinama, istaknuto je. – Zasad su nas priznali pacijenti, Nadamo se da ćemo postati dio hrvatskog zdravstvenog sustava – istaknula je Velda Lulić. U Hrvatskoj je 13 registriranih osteopata koji su završili akademiju i položili ispit pred međunarodnom komisijom.

Kod nas je jedina certificirana osteopatkinja Dragica Radanović iz Zaboka, na čije tretmane redovito dolazi i nogometaš Vedran Celjak kad iz Italije dođe kući u Zabok. Cijena je 250 kuna, a tretman traje prema potrebi osobe.

Ključne riječi

Komentara 3

CR
crocro
12:25 10.10.2011.

Nakon više mjeseci pozdrav svim dragim Zagorkama i Zagorcima. Ugodno sam iznenađen člankom jer sam 2 puta bio na tretmanu kod pošt. gospođe. Problem za koji mi treba inače 2 mjeseca riješio sam za 2 tjedna. Provjerio sam i ustanovio da je osteopatija oficijelna metoda u fizioterapiji u mnogim zapadnim zemljama u bolničkim ustanovama, Kanadi, Amewrici i dr. Gospođa fizioterapeutkinja je izuzetna osoba koja odlično poznaje strukju, anatomiju i zna svoj posao. Imam rodbinu u Švicarskoj od kojih doznajem da je ovaj tretman izuzetno tražen u Šv. Već sada ću se naručiti za fantastičan opuštajući i djelotvoran tretman i svakome tko ima problema bi preporučio ništa drugo nego osjetiti kako poštovana gospođa uspostavlja dijalog s vašim tijelom i kako će te se poslije osjećati. Pozdrav svim Zagorkama i Zagorcima da slijedeće prigode.

CR
crocro
12:31 10.10.2011.

Moram nadopuniti da slobodno probate ovaj tretman da području gdje se nalazite ako ste u Zagrebu probajte tamo ili u nekom drugom mjestu gdje su osposobljeni osteopati za ovakve tretmane. Nije bitno kod koga idete i gdje idete ali ništa ne gubite ako probate ovaj tretman kako djeluje na vas i kako se osjećate. Ovo govorim samo zbog toga što sam ga ja probao na preporuku svojih prijatelja. Ja sam išao kod pošt. gospođe zato što mi je ta opcija najbliža.

GO
Gordanaaa
23:31 09.12.2014.

Zanima me da li ima koji ostopat u Varaždinu ili bližoj okolici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije