Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Osteopatija – tehnika koja pacijenta oslobađa od napetosti

U Zagorju jedino Dragica Radanović iz Zaboka ima certifikat za obavljanje osteopatije, a cijena tretmana je 250 kuna
07. listopada 2011. u 08:56 3 komentara 5083 prikaza
Osteopatija
Foto: Ivančica Jurčević/VLM

Osteopatija kao metoda liječenja svojevrsna je novost u Zagorju, a s obzirom na to da županija vodi brigu o zdravlju te je u sustavu Zdravih županija i gradova, dožupanica Sonja Borovčak sazvala je konferenciju za novinare kako bi se ta metoda približila javnosti. S obzirom na to da je osteopatija vezana uz fizijatriju, održat će se stručni skup za fizijatre i fizioterapeute.

Osteopatiju su predstavile stručnjakinje, Velda Lulić, koja živi i radi u Kanadi, Dragica Radanović, viša fizioterapeutkinja, te Gordana Vešligaj uime Hrvatskog društva za promicanje osteopatije. Primjenom osteopatskih tehnika oslobađa se napetost u tkivu što dovodi do poboljšanja cirkulacije, pokretljivosti, smanjenja boli i boljeg funkcioniranja organizma. Takav koncept liječenja pogodan je za djecu i odrasle koji boluju od raznih vrsta bolesti – bolovi u leđima, ozljede, neurološka oštećenja, nedostatak koncentracije i nema veze s istočnjačkim vještinama, istaknuto je. – Zasad su nas priznali pacijenti, Nadamo se da ćemo postati dio hrvatskog zdravstvenog sustava – istaknula je Velda Lulić. U Hrvatskoj je 13 registriranih osteopata koji su završili akademiju i položili ispit pred međunarodnom komisijom.

Kod nas je jedina certificirana osteopatkinja Dragica Radanović iz Zaboka, na čije tretmane redovito dolazi i nogometaš Vedran Celjak kad iz Italije dođe kući u Zabok. Cijena je 250 kuna, a tretman traje prema potrebi osobe.

Maja Milan
život na vagi
Kakva razlika! U showu je izgubila 41 kilogram, a evo kako sada izgleda: 'Nema više pekare'
Ivanić-Grad
Grad po svačijoj mjeri
Ivanić-Grad: Moderna sredina pogodna za svakoga
  • crocro:

    Nakon više mjeseci pozdrav svim dragim Zagorkama i Zagorcima. Ugodno sam iznenađen člankom jer sam 2 puta bio na tretmanu kod pošt. gospođe. Problem za koji mi treba inače 2 mjeseca riješio sam za 2 tjedna. Provjerio sam i ustanovio ... prikaži još! da je osteopatija oficijelna metoda u fizioterapiji u mnogim zapadnim zemljama u bolničkim ustanovama, Kanadi, Amewrici i dr. Gospođa fizioterapeutkinja je izuzetna osoba koja odlično poznaje strukju, anatomiju i zna svoj posao. Imam rodbinu u Švicarskoj od kojih doznajem da je ovaj tretman izuzetno tražen u Šv. Već sada ću se naručiti za fantastičan opuštajući i djelotvoran tretman i svakome tko ima problema bi preporučio ništa drugo nego osjetiti kako poštovana gospođa uspostavlja dijalog s vašim tijelom i kako će te se poslije osjećati. Pozdrav svim Zagorkama i Zagorcima da slijedeće prigode.

  • crocro:

    Moram nadopuniti da slobodno probate ovaj tretman da području gdje se nalazite ako ste u Zagrebu probajte tamo ili u nekom drugom mjestu gdje su osposobljeni osteopati za ovakve tretmane. Nije bitno kod koga idete i gdje idete ali ništa ... prikaži još! ne gubite ako probate ovaj tretman kako djeluje na vas i kako se osjećate. Ovo govorim samo zbog toga što sam ga ja probao na preporuku svojih prijatelja. Ja sam išao kod pošt. gospođe zato što mi je ta opcija najbliža.

  • Gordanaaa:

    Zanima me da li ima koji ostopat u Varaždinu ili bližoj okolici.