Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljedice potresa

Oštećene zgrade Županijskog suda i Općinskog državnog odvjetništva

Županijski sud u Zagrebu potres
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
23.03.2020.
u 10:50

Zgrade DORH-a, USKOK-a, Vrhovnog i Trgovačkog suda su starije gradnje, a sve one će biti pregledane kako bi se procijenila nastala šteta

U potresu koji je u nedjelju ujutro uzdrmao Zagreb oštećena je i zgrada Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu u Selskoj 2. Zbog toga je priopćeno da Kazneni odjel ODO-a Zagreb u ponedjeljak 23. ožujka neće primati stranke niti u hitnim kaznenim predmetima.

Što se pak tiče Građansko-upravnog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, koji je smješten na Trgu bana Josipa Jelačića, zbog oštećenja zgrade oni neće primati stranke do daljnjega.

Iz ODO-a Zagreb je priopćeno i da će daljnje informacije oko razvoja situacije objaviti na svojim mrežnim stranicama. Inače, oštećenja ima i na zagrebačkom Županijskom sudu, koji ovih dana radi u hladnom pogonu zbog pandemije koronavirusom.

U kakvom su stanju ostale pravosudne zagrade, poput zgrade Vrhovnog i Trgovačkog suda ili zgrada DORH-a i USKOK-a, odnosno jesu li oštećene, za sada nije poznato. No s obzirom na to da je uglavnom riječ o starijim, a u nekim slučajevima i zaštićenim zgradama, sve one će se sigurno pregledati kako bi se ustanovilo imaju li oštećenja te jesu li sigurne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije