Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVA NESREĆE

Ostala sam bez supruga i majke, ali pravda je na kraju pobijedila

'29.06.2012., Kaposvar, Madjarska - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic kriv je za prometnu nesrecu u Madjarskoj u kojoj su 2010. poginule dvije osobe. Nepravomocno je osud
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
15.11.2012.
u 08:43


Odvjetnik stradale obitelji sretan je što su njihovi dokazi konačno prihvaćeni

– Nisam sretna, u nesreći sam izgubila supruga i majku, ali pravda je konačno pobijedila – istaknula je nakon jučerašnje drugostupanjske presude žrtva Čačićeve nesreće Katalin Lipták.

Snagu joj davali unuci

Vozačica škode bila je u šoku nakon nepravomoćne presude. U intervjuu koji je ekskluzivno dala Večernjem listu nekoliko dana poslije istaknula je da je jako ljutita na njega i da je uvjerena da je bila obrnuta situacija, da je ona skrivila nesreću, sigurno bi odmah bila osuđena na zatvorsku kaznu.

– Nesreća me psihički pogodila. Svi me neprestano uznemiruju. No, moram zaraditi za život, ni u Mađarskoj nije lagan život. Snagu mi daje ljubav prema preminulima, želja za istinom, moji sinovi i dvoje malih unuka. Uzdam se u Boga, jednom svi moraju odgovarati pred njim – kazala je tada Čačićeva žrtva.

Nakon samo nekoliko mjeseci priča je dobila zaokret. Zadovoljstvo jučerašnjom pravomoćnom presudom nije skrivao ni njezin odvjetnik, koji nam je priznao da mu mobitel zvoni cijelo vrijeme.

– Jako smo zadovoljni jer ova presuda, za razliku od prvostupanjske, odgovara istini. Dakle, utvrđeno je da na autocesti u trenutku nesreće nije bilo magle, padala je samo jaka kiša, a na automobilu kojim je upravljala gospođa Lipták bila su upaljena svjetla. Posebno se radujemo što su priznate naše tvrdnje da je njezina majka ipak bila vezana – istaknuo je dr. Zoltán Gál te dodao da su posebno zadovoljni dijelom koji govori da Čačić na ovu presudu više nema pravo žalbe.

K. Lipták nikad nije tvrdila da su na sudski proces utjecali mađarski ili hrvatski moćnici, ali smatrala je da je prvotni proces sutkinja htjela što prije završiti zbog njegove važnosti.

– S jedne strane ga je osudila, a s druge nije – govorila je prije nekoliko mjeseci, najavivši da će pravdu tražiti sve dok ne iscrpi sve mogućnosti.

Obitelj Lipták protiv Čačića još nije podnijela privatnu tužbu, ali s obzirom na to da je Katalin u više navrata rekla da će to učiniti nakon pravomoćnosti presude, i taj se korak može očekivati uskoro. S druge strane, oštećena mađarska obitelj već neko vrijeme "nateže" se s jednom osiguravajućom kućom oko naknade štete. Odvjetnik Gál otkrio je da je upravo prije koji dan od te mađarske kuće dobio obavijest o iznosu naknade, ali da o njoj ne može govoriti iako se radi o mizeriji.

U cijeloj priči posebno je zanimljivo, kaže odvjetnik, što mu je Čačić još u sudnici rekao da će hrvatska osiguravajuća kuća isplatiti dodatni iznos za nastalu štetu, no prema najnovijim informacijama, mađarska osiguravajuća kuća isključuje tu mogućnost. Razlog više za privatnu tužbu.

Dobio što je zaslužio

O drugostupanjskoj presudi jučer su naveliko pisali i gotovo svi mađarski portali. Vijest je to koja je jako odjeknula u susjednoj državi. Népszabadság tako donosi naslov da je mađarski sud uzeo slobodu hrvatskom zamjeniku premijera, Magyar Hírlap da Radimir Čačić mora odslužiti svoje u zatvoru, a Magyar Nemzet, bliske vlasti na čelu s Viktorom Orbánom, da je "političar gazitelj u našoj domovini dobio zatvorsku kaznu".

Više su nego zanimljivi i komentari mađarskih čitatelja koji smatraju da je kazna i te kako pravedna i da je dobio ono što je zaslužio jer je nevinu mađarsku obitelj zavio u crno.

Komentara 6

OB
-obrisani-
09:20 15.11.2012.

K. Lipták žao mi je vaše tragedije u kojoj ste izgubili članove obitelji od hrvatskih pomahnitalih "antifašista". Pravda još nije pobijedila ,sve dok ne bude tekla u bujici.

XN
xnet0822
09:22 15.11.2012.

Ma što si to ona umišlja ? Trebala bi znati tko je Čačić i da ne gura nos u ono što je se ne tiče, na kraju će se ispostaviti istina tko je krivac ! Gospođo draga, prodajete maglu !

Avatar pupoljak
pupoljak
09:40 15.11.2012.

Nije pravda gospođo pobijedila, jer da bi pravda bila zadovoljena ti si trebala biti kažnjena što si sa svojom sporom ( 70 km /h) vožnjom smetala po auto-cesti i bauljala tražeći izlaz sa iste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije