Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEGAO IM PRED NOSOM

Osramoćena njemačka policija intenzivno traga za pomagačima Anisu Amriju

Njemačka
Foto: Reuters
1/6
24.12.2016.
u 10:00

Njemački mediji pitaju se kako je moguće da je terorist pobjegao pred nosom policiji te počinju postavljati pitanja o učinkovitosti sigurnosnih snaga raspoređenih nakon atenatata

Njemačke vlasti u subotu nastavljaju istragu atentata u Berlinu, dan nakon što je u Milanu ubijen glavni osumnjičeni za napad na berlinski božićni sajam, te traže eventualne pomagače koji su Anisu Amriju omogućili da dođe do Italije.

"Za nas je u ovom trenutku od iznimne važnosti utvrditi je li u pripremi i provedbi atentata na božićni sajam i u bijegu osumnjičenika postojala mreža za potporu, za pomoć, suučesnici ili osobe koje su mu pomogle", rekao je njemački državni tužitelj Peter Frank.

Za to je potrebno da se utvrdi točan put kojim je Amri došao od Berlina do Milana.

Njemački mediji pitaju se kako je moguće da je Amri pobjegao pred nosom policiji te počinju postavljati pitanja o učinkovitosti sigurnosnih snaga raspoređenih nakon atenatata.

Kako je Amri prošao kroz Francusku na putu za Italiju, trenutno francuski istražitelji "na dnevnoj bazi surađuju s njemačkim službama, a sada i talijanskim", prije svega kako bi se utvrdio put Ansija Amrija između Berlina i Milana.

Anis Amri, Tunišanin osumnjičen za napad na berlinski božićni sajam u ponedjeljak, ubijen je u petak u pucnjavi s policijom u Milanu, a njegov je identitet potvrđen bez ikakve sumnje.

Osumnjičenik je zaustavljen u rutinskoj kontroli oko tri sata ujutro u sjevernom milanskom predgrađu Sesto San Giovanniju. Kada ga je policijac zatražio dokumente, bez oklijevanja je izvadio pištolj.

Policija je uzvratila i usmrtila ga pri čemu je jedan policajac ranjen.

>> Podbačaj tajnih službi: BND dvaput presreo Amrijev razgovor s džihadistima ISIL-a, ali nisu poduzeli ništa

Komentara 3

LJ
LJU39
14:35 24.12.2016.

pa izgleda mi kao da tu u njemackoj nije bilo ni ljudi ni policije..kako je mogao izic iz kamiona i pobjec a niko da ga nije napao

DU
Deleted user
13:41 24.12.2016.

Velik privatni novac se vrti oko osiguranja ,video nazora... tako da su sve opcije moguće zasto im je"prošao " ispod radara .

YE
yelloman
17:50 24.12.2016.

za tako daleko pobjeći morao je dobiti pomoć profesionalaca tj neke tajne službe. Prvo se treba zapitati tko je politički profitirao od napada na sajam? Za sada AfD tj krajinja desnica u Njemačkoj je naglo skočila. Tko želi vidjeti Merkel kako gubi izbore?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije