Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTREBNA POTVRDA

Osobna iskaznica vam je nevažeća? Evo kako glasovati

osobna iskaznica
Slavko Midžor/PIXSELL
01.06.2017.
u 15:05

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo, nevažećih je osobnih iskaznica gotovo 28 tisuća

Građani koji nemaju važeću osobnu iskaznicu i nisu upisani u izvatke iz popisa birača dostavljene na biračka mjesta za lokalne izbore, moći će u nedjelju, 4. lipnja glasovati uz predočenje potvrde za glasovanje, objavilo je u četvrtak Ministarstvo uprave.

Na dan drugog kruga lokalnih izbora potvrde izdaju uredi državne uprave u županijama, podsjeća Ministarstvo koje je na svojim stranicama objavilo popis ureda nadležnih za izdavanje potvrda, s adresama i telefonskim brojevima za kontakt.

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo, nevažećih je osobnih iskaznica gotovo 28 tisuća

U drugom krugu građani biraju izvršnu vlast u ukupno 9 županija, računajući i Grad Zagreb koji ima status grada i županije, gradonačelnike 54 grada i načelnike 102 općine

U jedinicama u kojima se održava drugi izborni krug ukupno je 2.791.272 birača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije