Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽNA HITNA REFORMA
Povratak na članak

Osnovci najviše uče povijest, malo čitaju i ‘vise’ na Facebooku

Čak 42,6 posto učenika ne posvećuje nijednu jedinu minutu svog vremena čitanju izvan školskih obveza za vrijeme radnog dana

Komentari 13

DU
Deleted user
07:03 15.04.2018.

strani jezik i to njemacki je najvazniji jer ce vecina naci posao u njemackoj i austriji... antihrvatsko djelovanje malo ali agresivno je i u obrazovanju.... ...zasto geografija a ne zemljopis zemljopis je tisucu puta ljepsa rijec od geografije za hrvate.. obrazovanje je odlicno samo za one koji se misle iseliti..u hrvatskoj je visak obrazovanih osoba...uciteljica u morhu vodi knjigovodstvo po vezi..cemu obrazovanje..

VL
MI
misho32
08:48 15.04.2018.

zar je ovaj strani agent još uvijek glavni u reformi školstva odnosno novom pokušaju indoktrinacije naše djece.Taj je doktorirao u Engleskoskoj na temi kako eliminirati uticaj vjeronauka na prirodne znanosti . Konkretno radi se o agresivnom nametanju , nedodorljive teorijerije evolucije , suprotno svim znanstvenim činjenicama.

VL
DH
dalibor.hren
11:55 15.04.2018.

Sve će riješiti Fuki i Divljakuša!!!

VL
JU
juma
12:04 15.04.2018.

Sve predmete izuzev hrvatskog jezika, matematike i stranog jezika, treaba svesti na minimum ucenja najosnovnijih cinjenica. Vise paznje posvetiti raznim projektima, socijalnim kompetencijama, informatici, komunikaciji i etici. Kakva silna povijest, biologija, geografija, kemija, fizika u osnovnoj skoli? To je skolski program od prije 50 godina, a ne ono sto se danas trazi. Oni koji pohadjaju gimnaziju ili odgovarajuce fakultete mogu se uvijek vise posvetiti tim temama, ali u osnovnoj skoli to je besmisleno.

VL
Avatar Tigar63
Tigar63
14:53 15.04.2018.

Opet ovaj srbijanac trkelja o školstvu u Hrvatskoj , Jokiću primi se ti prosvete u srbiju a nas ostavi na miru.

VL
MA
marijaqwer
09:27 15.04.2018.

Povijest treba smanjiti te je prikazati kao proces razvoja društvenih zajednica, bez datuma, kronologije i sl. Hrvatski jezik smanjiti teoriju, a povećati lektiru.. Obrazovanje treba temeljiti na prirodnim predmetima uz manje teorije, a više praktičnih vježbi i prikaza.

VL
MA
mare0801
17:45 15.04.2018.

Najradije bih rekla da se ukinu lektire,jer ih nitko ne čita,ali pismenost se stječe čitajući.Moram priznati da je za mene bilo porazno da moja djeca,danas studenti,ne čitaju ništa van obaveznog u školi.Bez obzira što su vrlo uspješni studenti ,pismenost im nije najjača strana.O da,izbiflat će vam oni sva gramatička pravila,ali nemaju stila u pisanju,rečenice su im šture i s pokojom greškom.I pored mog iznimnog truda,priznala sam poraz i zaključila da spadam među posljednje generacije koje su čitale književnost.Danas čitaju samo kada moraju.

VL
DU
Deleted user
14:03 15.04.2018.

ahahaaa, mogu mislit koju povijest uce, kako su usrase bili dobri a partizani losi

VL
DU
Deleted user
07:04 15.04.2018.

Da prije smo imali povjesnu lažnu manipulaciju a sad imamo manipulacijsku lažnu povjest... ah da imamo i Rrvatsku i... kaj prek dva visi i pitome ovčice

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.